131019098
29 Nisan 2024, Pazartesi

MUHTARLARIN SESİ (4) - Siteler Mahallesi Muhtarı Sedat Okşar: “Mahallemizde bir temizlik görevlisi var!”

21 Ağustos 2017, Pazartesi 06:51

     


‘Muhtarların Sesi’ yazı dizimizde bu hafta Siteler Mahallesi Muhtarı Sedat Okşar ile bir araya geldik.

Siteler Mahallesi Muhtarı Sedat Okşar: “Mahallemizde bir temizlik görevlisi var!”

Siteler Mahallesinin yeni yapılaşmakta bir yer olduğu için alt yapı sorunlarının olmadığını açıklayan Sedat Okşar, sadece internet sağlayıcı firmaların alt yapı çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Okşar, yeni yapılaşmanın neticesinde binalara elektrik, telefon, su, doğalgaz hatlarının döşenmesi için yol ve kaldırımların kazıldığını ancak bozulan yolların onarımının da yapıldığını belirtti.

Mahallede en sık yaşanan sorunlardan birini artan nüfus ve çok katlı binaların varlığından kaynaklı yaşanan su arızaları ve kesintileri olarak açıklayan Sedat Okşar, su basıncının düşmesi dolayısıyla kesintilerinin mağduriyet yarattığını ifade etti.

Aliağa’nın en büyük ikinci mahallesi olmasına karşın tek bir temizlik görevlisinin hizmet verdiğini söyleyen Muhtar, “Tek bir temizlik görevlisinin olması ve bu görevlinin sık sık görev yerinin değiştirilmesinden kaynaklı sokak, cadde ve parklarımızda temizlik işleri aksamaktadır.” dedi.

Aliağa Emniyet ve Zabıta Müdürlükleri’nden mahallede çok sık park eden tanker, tır ve otobüs gibi araçlara çözüm üretmesini bekleyen Muhtar, mahalle halkı açısından bu araçların tehlike yarattığını belirtti.

Aliağa’nın hızla büyüyor olmasından kaynaklı kentte artan polisiye olaylara dikkat çeken Sedat Okşar, “Kentin nüfusunun artışı belli sorunları da beraberinde getiriyor. Park yeri, trafik gibi sorunların yanı sıra ağır sanayi kenti olmamızdan kaynaklı hava ve deniz kirliliği de hat safhaya ulaşıyor. En büyük temennimiz bu sorunların çözümüne yönelik önlemlerin yetkililerce alınmasıdır.” dedi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler