131019098
3 Mayıs 2024, Cuma

HAYVANSEVERLER ‘MİA’ İÇİN YÜRÜDÜ

21 Eylül 2017, Perşembe 06:20

     


Aliağa’da geçtiğimiz Cuma günü kaldırımda yattığı sırada N.Y. isimli şahsın tekmeyle saldırısına uğrayan ‘Mia’ isimli köpek için ilçedeki hayvanseverler yürüyüş düzenledi.

Aliağa’da geçtiğimiz Cuma akşamı meydana gelen olayda, Fevzi Paşa Caddesi üzerinde, kaldırımda yatan köpeğe tekme atan bir şahsın sosyal medyada paylaşılan görüntüleri tepkilere neden olmuş, köpeğe tekme atılma anı bir güvenlik kamerası tarafından kaydedilmişti. İlçedeki hayvanseverler güvenlik kamerası görüntülerini sosyal medya hesaplarından paylaşarak saldırı sonrası kaçan köpeğin ve saldırganın bulunması için takipçilerinden yardım istemişti. ‘Mia’ isimli köpek sosyal medyadaki görüntülerin paylaşılmasının ardından vatandaşlar tarafından 1 gün sonra sokakta bulunarak sahibine teslim edilmişti.

SALDIRGAN TUTUKSUZ YARGILANIYOR

Olayın sosyal medyada yankı bulmasının ardından Mia isimli köpeğin sahibi Remzican Akansu, köpeğe tekme atan kişi hakkında polise şikayette bulunmuş, güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, tekme atan şahsın N.Y. olduğunu belirlemişti. Ekipler, N.Y.'yi, ikamet ettiği evde gözaltına alınarak emniyete götürmüş, Emniyet’teki işlemlerinin ardından ‘hayvana kötü muamele’ suçundan adliyeye sevk edilen ve 12 ayrı suçtan sabıka kaydının olduğu da bildirilen N.Y. çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. N.Y., ifadesinde, alkollü olduğu için olayı hatırlamadığını öne sürüp, görüntüleri izledikten sonra pişman olduğunu ifade etmişti.

‘MİA’ İÇİN YÜRÜDÜLER

Yaşanan olayın ardından ilçedeki bir grup hayvansever önceki gün akşam saatlerinde saldırganın evinin bulunduğu Fatih Caddesi üzerinde bir araya gelerek saldırıya tepki yürüyüşü gerçekleştirdi. Saat 19.30 sıralarında yanlarında köpekleri ile birlikte Fatih Caddesi’nde toplanan yaklaşık 30 kişilik grup, buradan hayvana şiddeti eleştiren sloganlar atarak İstiklal Caddesi ve Hükümet Caddesi güzergâhını takip edip, Cumhuriyet Meydanı’nda yürüyüşlerini noktaladı. Yürüyüş esnasında çevredeki vatandaşlar ve sürücülerde ıslık, alkış ve kornalarla hayvanseverlere destek oldular. Yürüyüşe, saldırıya uğrayan Mia isimli köpek ve sahibi Remzican Akansu da katıldı.

“HAYVAN, İNSAN VE DOĞA BİR BÜTÜNDÜR”

Cumhuriyet Meydanı’nda noktalanan tepki yürüyüşünün ardından grup adına bir basın açıklaması yapan İzmir Valiliği Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Kübra Kütükoğlu, “Hayvanlarla beraber yaşamayı öğrenmek ve kabullenmek zorundayız. Dünya, hayvan, insan ve doğa bir bütündür. Lütfen çocuklarınızı merhametli, vicdanlı ve her canlının yaşam hakkına saygı duyan bireyler olarak yetiştirip topluma kazandırın.” dedi. Yürüyüşe katılan hayvanseverlere hitaben bir konuşma yapan Mia isimli köpeğin sahibi Remzican Akansu ise, anlayışınız ve vicdanınız için hepinize teşekkür ediyorum. Burası bir hukuk devleti ve gereken yapılacaktır diye düşünüyorum. Hepinize katılımınız için teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Yapılan açıklamaların ardından hayvanseverlerin tepki eylemi sona erdi.

SALDIRGANA 546 TL CEZA

Öte yandan, ‘hayvana kötü muamele’ suçundan işlem yapılan ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan saldırgan N.Y.’ye, yasalara göre en üst sınır olan 546 TL idari para cezası kesildiği de öğrenildi.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler