131019098
29 Nisan 2024, Pazartesi

DARP EDİLEN MESLEKTAŞLARINI YALNIZ BIRAKMADILAR

22 Eylül 2017, Cuma 07:03

     


Eğitim Sen, Eğitim İş ve Türk Eğitim Sen Aliağa Temsilcileri, geçtiğimiz günlerde evinin önünde saldırıya uğrayarak darp edilen meslektaşları Tuncay ve Ahu Kaya’yı evlerinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Eğitim Sen Aliağa İlçe Temsilcisi Alp Kuyumcu, Eğitim İş İlçe Temsilcisi Mustafa Gök ve Türk Eğitim Sen İlçe Temsilcisi Güzel Ayyıldız, geçtiğimiz haftalarda evlerinin önüne araçlarını park ettikleri esnada tanımadıkları şahsın saldırısına uğrayarak darp edilen öğretmen Tuncay ve Ahu Kaya çiftini evlerinde ziyaret ettiler. Meslektaşlarına geçmiş olsun dileklerini ileten sendika temsilcileri ve beraberindeki sendika yöneticileri yaşanan olaya tepkilerini dile getirdiler.

Ziyarette, üç sendika temsilciliğinin ortak basın açıklaması metnini okuyan Eğitim Sen Aliağa İlçe Temsilcisi Alp Kuyumcu, “14 Eylül 2017 tarihinde ilçemizde görev yapan öğretmenlere yönelik gerçekleştirilen saldırı olayı biz öğretmenleri derinden üzmüştür. Şahsi araçlarında, çocuklarının gözü önünde öğretmenlerimize, özellikle kadın öğretmenimize yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Toplumsal barışın yerini toplumsal nefret söylemleri ve şiddete bırakmasını endişeyle izlemekteyiz. Saldırganın aynı gece denetimli olarak serbest bırakılmış olması olayın vahametini arttırmış, hukukun üstünlüğüne olan inancı zedelemiştir.3 eğitim sendikası olarak, başlatılan hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Benzer bir hassasiyeti İlçe Kaymakamı, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Emniyet Müdürü ve İlçe Savcılığının da göstereceğine olan inancımızı belirtmek isteriz. Aliağa'mızda huzur ve güven içerisinde yaşamak dileğimizle.” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler