131019098
29 Nisan 2024, Pazartesi

MUHTAR YILDIZ’DAN MAHALLELİYE DEPREM EĞİTİMİ!

22 Eylül 2017, Cuma 06:54

     


Yenişakran Mahalle Muhtarı Metin Yıldız mahalle sakinleri için AFAD işbirliğiyle deprem eğitimi düzenliyor.

Yenişakran Mahallesi Muhtarı Metin Yıldız’ın AFAD’a yaptığı başvuru sonrası, AFAD ekipleri bugün saat 14.00’da kapalı düğün salonunda mahalle sakinlerine deprem anında yapılması gerekenler ve deprem öncesi alınması gerekenler üzerine eğitim verecek.

Konuyla ilgili görüştüğümüz Muhtar Yıldız, “ Ege’de son dönem artan ve ilçemizde de etkileri hissedilen depremler sonrası, depremle ilgili kendimin ve mahalle sakinlerimin ne kadar bilgi sahibi oldukları noktasında endişelerim oluştu. Olası bir depremde nerede toplanacağımız, deprem anında yanımızda bulunması gereken şeyler, deprem öncesi ne gibi önlemlerimiz olmalı gibi sorular belirince bu konuda bir şeyler yapmam gerektiğini düşündüm.” dedi.

Mahallede deprem sonrası sağlık, barınma ve diğer ihtiyaçlar konusunda da çeşitli önlemler alarak hazırlık yapmak gerektiğine inanan Yıldız, AFAD’ı arayarak, sorularını aktarıp yardım talep ettiğini, yetkililerin kendisinin bu talebine olumlu yaklaşarak, mahallede böyle bir eğitim çalışması planladıklarını aktardı. Yıldız, tüm mahalle sakinlerini ve Aliağalıları bugün gerçekleşecek olan eğitime çağırarak, olası tehlikelerden korunmak için bu eğitimin herkese lazım olacağını belirtti.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler