131019098
28 Nisan 2024, Pazar

‘İŞ CİNAYETLERİ, YOKSULLUĞUN GÖSTERGESİ’

24 Nisan 2018, Salı 06:49

     


Menemen’de düzenlenen İşçi sağlığı ve iş güvenliği konulu panele Aliağa’nın çeşitli iş kollarından işçiler katıldı. Doç. Dr. Nilgün Ongan ve Avukat Özgür Metin’in konuşmacı oldukları panelde iş cinayetlerine karşı örgütlülüğün önemine vurgu yapıldı.

Menemen’de işçi sağlığı ve iş güvenliği konulu panel düzenlendi. Aliağa Belediyesi Genel-İş İşyeri Temsilcisi Sinan Uğur’un moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak Doç. Dr. Nilgün Tunçcan Ongan ile Avukat Özgür Metin katıldı. Panelde iş cinayetlerine karşı örgütlülüğün önemine ve çözümün sınıf mücadelesinde olduğuna vurgu yapıldı.

Kubilay Kültür Merkezi’nde yapılan panelde konuşan Nilgün Tunçcan Ongan, iş cinayetlerinin kapsamına değinerek, “Çocuk işçilerden mülteci işçilere, emekli olmuş geçinemediği için çalışan işçilerden kadınlara, emek gücü piyasaları işçi sınıfının tüm katmanlarını içeren nitelikte. Buna işçi intiharlarını da eklediğimizde, sorun daha da yaygınlaşıyor. Bu iş cinayetlerinin kapsamı bir şeye daha ışık tutuyor. O da, aslında Türkiye’nin istihdam sorunu. Ölümlere baktığınızda atanmadığı için fabrikalarda çalışıp hayatını kaybeden öğretmenler, harçlığını çıkarabilmek için inşaatlarda çalışan üniversite öğrencileri. Dolayısıyla işçi ölümleri aynı zamanda yoksulluğun ve eksik istihdamın da bir karinesi niteliğinde” dedi.

Ongan’ın sunumunun ardından Aliağa’da farklı iş kollarında çalışan işçiler söz alarak iş yerlerinde yaşanan zorluklar üzerine konuşarak birlikte hareket etmenin, örgütlülüğün önemine vurgu yaptı. Panel işçilerin 1 Mayıs’a katılım çağrısı ile sona erdi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler