131019098
29 Nisan 2024, Pazartesi

AKBULUT: ‘ACAR HİKAYE ANLATIP ŞOV YAPTI’

26 Ağustos 2017, Cumartesi 06:45

     


Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, Çaltılıdere’deki tartışmalı arazi satışı ile ilgili toplanan Belediye Meclisi’nden çıkan kararı değerlendirdi. Akbulut, Belediye Başkanı Serkan Acar’ın iddialarına sert bir dille cevap verdi.

Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, Aliağa gündemini uzunca bir süredir meşgul eden, Aliağa Belediyesi tarafından encümen kararıyla küçük hissedarına satılacakken muhalefetin tepkisi sonucu İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin talip olduğu, olağanüstü toplanan Aliağa Belediye Meclisi’nde Büyükşehir’in talebinin reddedildiği Çaltılıdere’deki arazi ile ilgili Aliağa Ekspres’e açıklamalarda bulundu. Çaltılıdere 461 parseldeki arazinin Büyükşehir Belediyesi’ne satışı ile ilgili gerçekleştirilen olağanüstü meclis toplantısında Belediye Başkanı Serkan Acar’ın getirdiği gündem maddesi ile Aliağa halkıyla ve meclis üyeleriyle dalga geçtiğini söyleyen Akbulut, “Bu satışın bir ay içinde Büyükşehir’e yapılamayacağı aşikar. Niye yapılamaz, bu defa küçük hisse sahibine şufa hakkı (ön alım hakkı) doğuyor. Küçük hisse sahibi tekrar müracaatını yapıp burayı alabilir. Dolayısıyla bir buradan dalga geçiyor, ikincisi de burada o şahsa yapacağı satışı da meşru hale getirmiş oluyor. O gün mecliste çıktı kendince hikaye anlattı, şov yaptı. Acelesi varmış. Senin neye acelenin olduğunu hepimiz biliyoruz. Doğru senin bir acelen var, 2019 da seçimi kaybedeceğini artık tahmin ediyorsun, daha fazla nasıl rant edebilirimin peşindesin. Bunun için bir acelen var.” diye konuştu.

‘BUNLARI GAYRİRESMİ BAŞDANIŞMAN PLANLIYOR’

Çaltılıdere’de yapmayı hayal ettiği projelerle ilgili de Serkan Acar’ı samimi bulmadığını dile getiren Yaşar Akbulut, “Yıllardır orada zaten üniversite alanı olarak ayrılmış bir yer var. Burayla ilgili sen bu güne kadar kiminle diyaloğa geçtin. Bu tip şeylere hiçbir zaman girmedin. Biz baştan beri hep söyledik, o gün orada meclis üyemiz de söyledi. Aliağa ile ilgili yapılabilecek olan doğru bir şey varsa bunu meclise getir, hep birlikte halledelim dendi. Ama bu güne kadar bu yaklaşımı göstermedi. Çünkü kafasının arkasında başka şeyler var. Hatta MHP’li meclis üyeleri bile bunları bilmiyor. Meclis üyesi olarak seçilmişler, bunun gururuyla hayır diyemiyorlar hiçbir şeye. Orada belediyeyi yöneten belli. Gayriresmi başdanışmanın planladığı programlar bunlar ve hiçbir zaman bunları kimseyle paylaşmazlar.” dedi.

‘SENİN BU ADAMLARLA BAĞIN NE?’

Bu arsa satışının danışıklı bir satış olduğunun herkes tarafından bilindiğini ifade eden Akbulut, “Çıktı meclis toplantısında, yarım saat boyunca konuyla alakası olmayan, diğer taraflarla ilgili ‘Benim şu hayalim var, böyle bir acelem var’ gibi insanların kafasını karıştırıcı, hedefe değil hedefi saptırmaya yönelik bir şov yaptı. Bundan 7 ay önce 970 parseli, Çaltılıdere’nin başka kıymetli bir arazisini diğer bir ortağa satmaya çalıştı, bugün de diğer kişiye buranın satışını yapmaya çalışıyor. Senin bu adamlarla bağın ne? Burası Türkiye’de bile parmakla gösterilecek nadir yerlerden birisi halkın kazanımı anlamında. Böyle 2 kilometre denize kıyısı olan çok az yer vardır. Burası önemli bir yer, Aliağa Belediyesi’nin burada halka yönelik bir şeyler yapmalıydı. Bunu yapmıyorsan, satmak zorundaysan eğer, ihaleye çıkar, ihaleyle sat. Niye tek bir şahsa satmak istiyorsun. Bu işin içinde bir rant olduğu apaçık ortada. Serkan Acar’a bu fırsatı vermeyeceğiz.” dedi.

‘KİRALANMASINA DA SATIŞINA DA BAKANLIK İZİN VERMEDİ’

Aliağa Belediyesi’nin, İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne bahsi geçen arazinin satışı öncesinde  ‘hayvancılık işleri yapılmak üzere kiraya verilmesi’ yönünde 14 Ağustos tarihinde izin yazısı yazdığının da altını çizen Akbulut, “Belediye, gönderdiği izin yazısına Kurul tarafından, bu arazinin birinci derece Arkeolojik SİT alanı olduğu, Aliağa Belediyesi’ne hisseli bu arazinin hayvancılık işleri yapılması amacıyla kiraya verilmesi veya herhangi bir amaçla satışının Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından uygun bulunmadığı yönünde cevap alıyor. Yani Bakanlık, buranın satışına da, kiralanmasına da izin vermiyor. Ancak bunu bilmelerine rağmen, belediyeyi olağanüstü toplantıya çağırıp Büyükşehir Belediyesi’nin teklifini zaten kabul edilemeyecek bir gündem maddesiyle oylamaya sundular ve hala, Encümen kararı çerçevesinde bu araziyi parseldeki küçük hissedara satmaya kalkıyorlar. Bu da işin farklı bir boyutu.” ifadelerini kullandı.

“SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ DESTEK VERMİYOR”

Bu tartışmalı arazi satışı ile ilgili ilçedeki sivil toplum örgütleri ve odalara da tepkili olduğunu dile getiren Akbulut, bu duruma topyekun tepki gösterilmesi gerektiğini belirtti. Akbulut, “Benim bir tepkim de Aliağa’daki sivil toplum kuruluşlarına ve odalara. Bunların da aynı bizim gibi bu duruma tepki göstermesi lazım. Burası Aliağa’nın yeri ve Aliağa’nın değerlendirmesi lazım. Baştan beri Serkan Acar’ın ne yapmaya çalıştığı ortada. Ben işin altında başka şeylerin de olduğunu düşünüyorum. Bütün ilgiyi buraya çekip farklı şeyler yapmak istiyorlar gibi . Onun ne olduğunu da bulacağız.  Kalkıyorsun buranın rantını yiyen Ak Parti diyorsun. Mesele belli, Serkan Acar burada tabana oynuyor. Koltuğuyla ilgili kaygıya düşmüş durumda. Ak Parti ve CHP’yi bir araya getirip ‘bunlar bu ranttan faydalanıyor’ diyor. Ak Partili olsun, CHP’li olsun, eğer oradaki taş ocaklarını sahiplerinin usulsüz bir işi varsa hep beraber o kişilerden bunun hesabını soralım. Adam devlete vergisini veriyorsa, gayri resmi bir işi yoksa kusura bakma da adam orada işini yapıyor demektir. Erol Mete orada bir yer kiralamış. Bizim meclis üyemiz, maden işiyle uğraşan bir işadamı. Eğer yaptığı kiralama ile ilgili bir usulsüzlük varsa, getir hesabını hep birlikte soralım. Ama işini yapan bir adama da sen kalkıp bunu söylersen bu çok komik olur.” diye konuştu.

“ORADAKİ RANTI ACAR VE ÖZDENİZCİLİK FİRMASI SAĞLADI”

Buradaki esas rantı bir zamanlar ortağı olduğu Özdenizcilik firması ile Serkan Acar’ın edindiğini söyleyen Yaşar Akbulut, “Serkan Acar öyle tezata düşmüş durumda ki, Özdenizcilik firması ile olan ortaklığını Aliağa’daki sağır sultan dahi biliyor. Sen gittin oralara, Özdenizcilik ile olan ortaklığınla bir sürü dolgu yaptın, hafriyat döktün. Star Rafinerisi’nden çıkan hafriyatla, ortak olduğunuz Turgut Oğuz’un oğluyla birlikte gidip oralarda dolgular yaptınız. Oralarda bir rant varsa, o rantı siz kullandınız. Hazırladığı videoya da benim küçük bir fotoğrafımı iliştirmiş, ne alakaysa. Tamamen çamur at izi kalsın. Yaşar Akbulut ile ilgili en ufak bir şey bul, bir ranta bulaşmışsam, ya da siyaseti kullanıp bunu ticarete dönüştürmüşsem bunu ortaya koy, ben çıkıp kamuoyunun önünde senden özür dileyeceğim. Ama bulamazsın, biz senin gibi değiliz. Ayrıca 970 parselde yaptıkları da var. Burada ne köylünün yeri var, ne başka bir şey. Ben köylüye rant olsun istiyorum diyor. Köylüye falan rant olduğu yok, Serkan Acar’ın ve kılavuzunun rantı var.” dedi.

“BASININ ÖNÜNE ÇIKAMAZ, CESARETİ YOK”

Başkan Acar’ın, belediye meclis toplantısında meclis üyelerine yönelik ‘Öyle basından delikanlılık yapmakla olmuyor’ sözlerini de eleştiren Akbulut, “Serkan Acar anca çıkar sosyal medyadan yazı yazar. Cesareti o kadardır. Onun dışında da çıkar birilerine video hazırlatır. Türkiye’deki şu anda da uğraşılan grupların yaptığı gibi. O videolara da anca ekleme çıkarma yapar. Encümendeki konuşmaları videoya çeker, keser, parçalar, hepsini yayınlatamaz, buna cesaret edemez. Bir senaryo hazırlar, bunu anca Serkan Acar yapar. Eğer Serkan Acar’ın cesareti varsa, birazcık yürek yediyse çıksın, Aliağa basınını çağırsın, basının karşısında açıklamalar yapsın. Ak Parti Aliağa Teşkilatı çıktı, Aliağa Belediye Binası’nın önünde basına açıklama yaptı ve her soruya açık yüreklilikle cevap verdi. Serkan Acar anca şunu yapabilir; o gizli odalarında Serkan Acar’ın eline konuşacakları verilir, o birkaç saat, birkaç gün o konuşmaların üzerine ezber yapar, çıkar onu konuşur. İkinci bir soru sorulduğunda cevap veremez, tıkanır.” diye konuştu.

‘İMAR KONUSUNDA DA İNSANLARI YANILTIYOR’

Akbulut, arazinin imar durumu ile ilgili de değerlendirmelerde bulunarak, “O gün çıkmış mecliste diyor ki, buraya yapı yapılamaz. Yalan söylüyor. Orada 6 bin küsur metrekarelik kapalı alan yapılabilecek bir yer var. Oraya eğlence alanları, otel şeklinde her şey yapılabilir. Bu konuda da yine insanları yanıltıyor. Kanun maddelerinde bunların yapılabilirliği ortada. Hatta meclis toplantısının olduğu gün inşaat mühendisi olan meclis üyemiz Kerim Taşçı söz isteği halde, Serkan Acar ukalalık yaparak söz hakkı vermeden meclisi kapattı. Bizim meclis üyelerimizin içinde, mimar, mühendis, avukat, teknik anlamda cevap verebilecek bir ekibimiz var. Ama orda ona söz vermedi. Çünkü söylediği yanlışları Kerim Taşçı orada dile getirecekti. Ama söz vermedi ve olayı kapattı.” dedi.

“TAM SERKAN ACAR’A YAKIŞIR BİR ÜSLUP”

Akbulut, Acar’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yönelik sosyal medyada paylaştığı yazıya da değinerek, “Çok ayıp. Bir belediye başkanına hiç yakışmayan bir üslup. Ne olursa olsun, 4 milyon İzmirlinin seçtiği bir belediye başkanı var orada. Seversin, sevmezsin, hizmetlerini beğenirsin, beğenmezsin. Onlar farklı konular ama üslup çok aşağılayıcı, tam Serkan Acar’a yakışır bir üslupla hareket etmiş orada da. Bunu çok defa yaptı zaten. Edepsizce, ahlak seviyesi düşük çıkışlarını bizlere de yaptı. Aziz Kocaoğlu’na yönelik bu çıkışını da doğru bulmuyorum.” diye konuştu.

‘ABDURRAHİM AYDEMİR KENDİ FİKRİYLE KARŞIMA GELSİN”

Akbulut, MHP İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir’in kendisine yönelttiği eleştirilere cevap vermeyeceğinin de altını çizerek, “Abdurrahim Aydemir bizim mevkidaşımız ama bu güne kadar birkaç defa çeşitli açıklamalar yaptırıldı kendisine. Ben bu açıklamaların hiçbirinde kendisini muhatap almadım. Cevap da vermedim. Benim Abdurrahim Aydemir’e cevap vermem için bir kere söylediklerinin kendi fikri olması lazım. Onun da kılavuzu, mevcut belediye başkanının kılavuzu. Eline yazıyı veriyorlar, o da bu açıklamaları yapıyor. Ağzına bir parmak bal veriyorlar, bu da ondan mutlu oluyor. Arkasından bu açıklamaları yapıyor. Son açıklamasındaki amaç da şu, dikkatleri Serkan Acar’ın üzerinden alıp, Abdurrahim Aydemir üzerine çekmek. Çünkü Serkan Acar’ın psikolojisi zaten bozuktu, şimdi daha da bozuldu.  Abdurrahim Başkan ancak kendi fikriyle karşıma gelirse ona cevap veririm.” dedi.

“ACAR’IN ÖNCE KENDİSİNİN LAĞIMDAN ÇIKMASI LAZIM”

Açıklamasında, Serkan Acar’ın ticari geçmişi ile ilgili konulara değinen Akbulut, “Serkan Acar’ın Aliağa’da seçimi nasıl kazandığını herkes biliyor. Özdenizcilik firması ile ortak. Bu ticari ortaklığın sonucunda seçimi kazandıklarını, Özdenizcilik ile olan ortaklığıyla Güzelhisar’a yaptıkları hafriyat dökümünü herkes biliyor.  Bununla ilgili de zaten yargı süreci başlamış durumda. Devamında oralarda yaptığı kiralamalarla ilgili, belediye şirketine bir araziyi kiraya verdirip, arkasından o araziyi Özdenizcilik firmasına kiraya devretmesi gibi. Herkes bu ortaklıklara şahit. Hiç kendi kendine suçlu aramasın. Belediye seçimlerinden önce bunları tasarladılar. Dönemin CHP’li Belediye Başkanının oğluyla birlikte. Sonra da seçimlerde bunun gereğini yerine getirdiler. Ticari ortaklıkla seçimleri kazandılar. Arkasından da seçimden önce başlamış olan ranta devam ettiler. Serkan Acar seçim döneminde şirketten ortaklığını resmi olarak ayırmış olsa da ortaklığının devam ettiğini herkes biliyor. Serkan Acar gidip birilerine maden ocakları ilgili çamur atacağına önce kendi pisliğini temizlesin. Kalabak bölgesinde de döktükleri hafriyatlar var. Serkan Acar’ın bağırsakları temizlemesi için önce kendisinin lağımdan çıkması lazım. Kendisinin temizlenip, birkaç defa teyemmüm yapıp ondan sonra diğer temizliklere geçmesi lazım.” diye konuştu.

“BAHÇELİ TARAFINA MI, AKŞENER TARAFINA MI KIVIRACAK”

Başkan Acar’ın son yapılan meclis toplantısında meclis üyelerine yönelik ‘kıvırmayın’ dediğini de hatırlatan Akbulut, açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı; “Aslında Serkan Acar iyi bir kıvırmacı. Zamanında Meral Akşener’i destekleyen açıklamaları belli. O dönemde Devlet Bahçeli’ye ağıza alınmayacak hakaretlerde bulundu. Sonrasında yaptığı usulsüzlüklerden dolayı hakkında soruşturma süreci başlayınca gitti Bahçeli’den özür dilemeye kalktı. Şimdi merak ediyorum, Meral Akşener parti kuracak, Serkan Acar ne tarafa kıvıracak acaba? Bahçeli tarafına mı kıvıracak, yoksa Akşener tarafına mı kıvıracak, yoksa daha önceden Aliağa’da konuşulan başka yerlere mi kıvıracak merakla bekliyoruz.”

HABER: VOLKAN GÜNDÜZ 







 
Son Eklenen Haberler