131019098
29 Nisan 2024, Pazartesi

“SANAYİNİN KALBİNDE BİLİM”İN İLK BÖLÜMÜ BAŞARIYLA TAMAMLANDI

30 Nisan 2020, Perşembe 06:21

     


Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı "Aliağa Bilim Şenliği; Sanayinin Kalbinde Bilim” adlı projesi, ülke genelinde kabul edilen 54 projeden biri oldu.

4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı, bilim kültürünün ve iletişiminin toplumun daha geniş kesimlerine yaygınlaştırılmasını, katılımcılara bilimsel bilginin ulaştırılmasını ve bilim - teknoloji arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla kavratılmasını amaçlıyor. TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme başvuruları sonuçlandı. Bu kapsamda Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Aliağa Bilim Şenliği; Sanayinin Kalbinde Bilim adlı projesi ülke genelinde kabul edilen 54 projeden biri oldu. "Aliağa Bilim Şenliği; Sanayinin Kalbinde Bilim” adlı proje Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli öğretmen Şafak Uygun tarafından hazırlandı.

Proje her koldan destekleniyor

2020 yılının proje yılı olduğunu belirten ve çok sayıda başarılı çalışmaya imza atan Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, “1-3 Ekim 2020 tarihlerinde yapılacak olan Bilim Şenliğimizde 60'a yakın atölye çalışması, 20 Gör-Geç İstasyonu, sergiler, söyleşi ve konferanslar, konserler, sportif faaliyetler de dahil günlük ortalama 130 etkinlik planladıklarını bu faaliyetlerde ilimizin yanı sıra farklı illerden akademisyen ve öğretmenlerin de görev alacak.” İfadelerini kullandı. Bayhan, 7'den 70'e toplumun her kesimini bilim, kültür, sanatla buluşturarak toplum ile bilim arasında köprü kurmayı hedefledikleri projede Aliağa Kaymakamlığı, Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü, Aliağa Belediyesi, Aliağa Deniz Ticaret Odası, Aliağa Ticaret Odası, Aliağa Engelliler Derneği, Erşan Gıda Hizmetleri, Etap Altınel Aliağa, Hilton by Hampton, Üniversiteler ve okullarla işbirliği yapılacağını ifade etti.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler