131019098
29 Nisan 2024, Pazartesi

BALBAY’DAN MİTİNGE ÇAĞRI ZİYARETİ

2 Ağustos 2016, Salı 06:33

     


CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, 4 Ağustos’ta İzmir’de yapacakları miting öncesi İzmir’in kuzey ilçelerini ziyaret ederek partililere ve vatandaşlara mitinge katılım çağrısında bulundu.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, partisinin 4 Ağustos’ta İzmir Gündoğdu Meydanı’nda yapacağı ‘Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi’ öncesi İzmir’in kuzey ilçelerini ziyaret ederek partililere ve vatandaşlara mitinge katılım çağrısında bulundu. Ziyaret programı kapsamında beraberindeki İzmir İl Başkan Yardımcısı Salih Özçiftçi, Genel Merkez Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Mahir Polat ve İl Yöneticisi Ömer Berk Gönençer birlikte Aliağa’ya da gelen Balbay, CHP İlçe Başkanlığı binasında partililer ve vatandaşlarla buluştu. Partide İlçe Başkanı Özcan Durmaz ve partililer ile bir süre sohbet eden Balbay, 15 Temmuz’daki darbe girişimine değinerek demokrasiyi ve cumhuriyeti hedef alan bu darbe girişimini yapanları kınadı.

“GÜNDOĞDU’DA GÜNEŞİ KARANLIĞIN BAĞRINA BATIRACAĞIZ”

Darbe girişimimin iktidara veya herhangi bir oluşuma karşı değil Türk Milleti’ne karşı yapıldığını vurgulayan Mustafa Balbay, 4 Ağustos Perşembe günü yapılacak olan Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi’ne katılım çağrısında bulundu. Balbay, “Gün cumhuriyete, demokrasiye, laikliğe, hukukun üstünlüğüne sahip çıkma günüdür. Gün tüm darbelere ve diktalara hayır deme günüdür. Egeliler sadece ve sadece zeybek oynarken diz çöker. Hiçbir şey bizi Atatürk'ten ve eserlerinden uzaklaştıramaz. Aliağa’mız emeğin başkentidir. Bu süreç Aliağa’mıza da ayrı bir ivme katacak. O gün hep birlikte, Gündoğdu’da güneşi karanlığın bağrına batıracağız” diye konuştu.

“MUSTAFA KEMAL’E RAĞMEN SİYASET YAPILAMAYACAĞINI GÖRDÜLER”

İçinden geçtiğimiz dönemin geleceği kimin şekillendireceğinin belirleneceği bir dönem olduğunu vurgulayan Balbay, “Türkiye Atatürk Türkiye’si olacak. Bugün AK Partililer dahi Mustafa Kemal’e rağmen siyaset yapılamayacağını gördü ve öğrendi. Bu ne kadar gerçek, ne kadar doğru, bunu biz belirleyeceğiz. Bizim AK Parti’nin Atatürkçülüğü ’ne ihtiyacımız yok. Biz, Türkiye’nin yakın geleceği nasıl şekillenecek bunu çok net bir şekilde belirlemek ve halkımıza en net şekilde anlatma süreci içindeyiz” ifadelerini kullandı. Balbay, partililer ile olan görüşmesinin ardından esnaf ziyareti de gerçekleştirerek, 4 Ağustos’ta yapılacak olan mitingin broşürlerini dağıttı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler