131019098
30 Nisan 2024, Salı

"HER YER İZMİR GİBİ OLSUN!"

25 Mart 2017, Cumartesi 06:39

     


İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZENERJİ A.Ş.nin 4 bin çalışanını ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imzalandı. Toplu sözleşme imza töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Eğer taşeronu kaldırdıysak, bugün demokratik sendikal haklarınızı kullanarak İzmir'de özgür bir şekilde toplu iş sözleşmesi yapıyorsanız bunu Cumhuriyet Halk Partili belediyenin demokrat, insan haklarına ve hukuka saygılı yönetimi sayesinde yapıyorsunuz" dedi.

Emeği yüceltecek çalışma ortamının Türkiye'nin her yerinde sağlanmasını dileyen Başkan Kocaoğlu, "Her yer İzmir gibi olsun. Olsun ki sadece İzmir'de, CHP'li belediyelerde değil, Türkiye'nin her işyerinde toplu iş sözleşmesi yapabilesiniz" diye konuştu. 2016-2018 yıllarını kapsayan İZENERJİ Toplu İş Sözleşmesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da katıldığı törenle imzalandı. Törene Başkan Kocaoğlu'nun yanı sıra Büyükşehir Belediyesi bürokratları, DİSK Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan ve sendika şube başkanları ile İZENERJİ çalışanları katıldı.

Törenin düzenlendiği İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne binlerce işçinin sevgi gösterileriyle gelen Başkan Aziz Kocaoğlu, 13 yıldır bütün sözleşmeleri aynı şekilde, uzlaşarak imzaladıklarını belirterek, "Ama sendikalarımızda bir alışkanlık var. Ne teklif sunarsak sunalım, son gün olmadan imzalamıyorlar. O dönem içinde de ne diliyorlarsa, onu yapıyorlar. Biz de sabırla bekliyoruz" dedi. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler