131019098
30 Nisan 2024, Salı

HABAŞ'TA YANGIN PANİĞİ

1 Haziran 2016, Çarşamba 06:33

     


Aliağa'da bulunan HABAŞ demir çelik fabrikasında yangın çıktı. Önceki gün, saat 15.30 sıralarında yangın çıkan fabrikaya çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre İzmir- Çanakkale Karayolu, Foça Kavşağı yakınlarındaki HABAŞ demir çelik fabrikasında önceki gün, saat 15.30 sıralarında, yangın çıktı. Oksijen Ünitesindeki soğutma kulelerindeki çeperlerin henüz belirlenemeyen bir nedenle tutuşması sonucu çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Gökyüzünü siyah dumanlar kaplarken, alevlere ilk müdahaleyi tesisin kendi itfaiye ekipleri yaptı. Olay yerine İzmir, Aliağa, Menemen ve Foça'dan itfaiye ekipleri de sevk edildi. Hızla fabrikadan tahliye edilen işçiler ise uzun süre fabrikanın hemen yanındaki benzin istasyonunda bekletildi.

FACİA UCUZ ATLATILDI

Fabrikanın çelikhanesinde görevli işçilerden Mahsun Dursun, koğuşa gitmek için dışarı çıktığında dumanları farkettiğini belirterek, "Alevler kısa sürede yayıldı. Alevlerinin zamanında farkedilmesi olası bir faciayı önledi. kimsenin canına bir şey olmaması nedeniyle 'Ucuz atlattık' diyebiliriz" dedi. Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı yangın, itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu kontrol altına alınırken olay yerindeki soğutma çalışmalarına akşam saatlerine kadar devam edildi. Yangın nedeniyle fabrikada maddi hasar oluştu. (EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler