131019098
30 Nisan 2024, Salı

ŞAKRAN BÖREKÇİSİNDEN 40. YILINDA YEPYENİ LEZZETLER…

3 Haziran 2017, Cumartesi 06:25

     


40 yıldır İzmirliler ’in ve yolu İzmir’den geçenlerin müdavimi olduğu Şakran Börekçisi, damak çatlatan lezzetlerine yenilerini eklemeye devam ediyor.

İzmir-Çanakkale yolu üzerindeki Şakran Börekçisi’nin peynirli, kıymalı, kaşarlı ve patatesli, kıymalı ve patlıcanlı, ıspanaklı ve nohutlu Şakran Böreği, yiyenleri kendine hayran bırakıyor. Adını İzmir’in şirin bir beldesi olan Şakran’dan (şimdiki adı Yeni Şakran) alan böreğin tadı gibi yapımı ve malzemeleri de çok özel. Hamuru iki gün bekletildikten sonra yapım aşamasına geçilen böreğin malzemeleri yörenin en taze ve en kaliteli ürünlerinden seçiliyor.

Şakran Böreğinin 40 yıldır hep aynı kalan lezzetini günümüze kadar taşıyan işletmenin son kuşak temsilcilerinden Seçkin Köksal Bakan, böreğin özel tarifiyle ilgili şunları söylüyor: “Böreğimizin hikâyesi ve geniş kitleler tarafından tanınmaya başlanması, 1977 yılında, babam Mümtaz Köksal’ın İzmir-Çanakkale yolu üzerinde işletmeye başladığı benzin istasyonunda böreğimizi misafirlerimize ikram etmesiyle başladı. Şakran Böreğinin lezzeti yıllar içinde o kadar ünlendi ki, talebi karşılayabilmek için imalathanemizi büyüterek yeni nesil ustalarımızı yetiştirmeye başladık. Markalaşma çalışmalarımız kapsamında 1997 yılında böreğimize yöre ismi olan Şakran ismini verdik ve Şakran Böreği olarak marka tescilini de aldık. İlk günden bu yana, böreğimizi çeşitlendirmeye, mönümüze yeni ürünler de eklemeye devam ettik. Şu anda, böreğimizin yapımında üçüncü kuşak ustalar çalışıyor ve damakları şenlendiren lezzetin sırrı nesilden nesile aktarılmaya çalışılıyor.”

Tatlılar parmak yedirtiyor…

Uzun yıllar boyunca misafirlerine sadece börek, tost ve hamburger sunan Şakran Börekçisi, müdavimlerinden gelen talepler üzerine 2010 yılından itibaren ekler pasta ile tatlı yapımına da başladı. Ev yapımı usullerle hazırlanan tatlılar da kısa zamanda Şakran Böreği kadar sevildi ve vazgeçilmez oldu. Özellikle kreması özel hazırlanan ve en kaliteli malzemelerle yapılan Ekler pasta; günlük çıkan meyveli ve çikolatalı pastalar, ev usulü kurabiyeler, poğaçalar, limonata ve karadut suyu da mönüde bulunuyor.

2010 yılında çavdar ekmeği ile başlayan ekmek üretimi de Şakran Börekçisinin müdavimleri için vazgeçilmezler arasında. Tamamen doğal malzemelerle, hiçbir katkı kullanmadan yapılan özel çeşitteki ekmekler, klasik ekmek fırınlarından farklı, butik üretim anlayışıyla üretiliyor.

(DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler