131019098
2 Mayıs 2024, Perşembe

ŞEHİT ÖZGÜR ÇEVİK'İN İSMİ OKULDA YAŞAYACAK

3 Aralık 2016, Cumartesi 06:32

     


Aliağa Barbaros Anadolu Lisesi'nin ismi yapılan resmi törenle Şehit Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesi olarak değiştirildi. Lisenin bahçesinde gerçekleştirilen törene, Şehit Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik'in annesi Gülperi Çevik ve babası Recep Çevik, Ege Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, İlçe Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Gürler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, siyasi parti temsilcileri ve lise öğrencileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesinden sonra Şehit Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik'in özgeçmişi okundu.

YILMAZ: "MİLLETİMİZİN GÖNLÜNDE YAŞAYACAK"

İlçe Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz yaptığı konuşmada "Şehidimiz, vatanın bağımsızlığı ve bütünlüğü için şehit olan vatan evlatlarından biridir. Artık okulumuzun idarecileri ve öğretmenleri bu maneviyatla hareket edeceklerdir. Artık vatanı için çalışacak, memleketin yükünü yüklenecek, ihanete taviz vermeyecek millet evlatları yetiştireceğiz. Şehidimiz milletimizin gönlünde ilelebet yaşayacaktır." dedi.

ANNE ÇEVİK: "HEPİNİZ ÖZGÜRÜMSÜNÜZ"

Hakkari Çukurca'da şehit olan Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik'in annesi Gülperi Çevik de kısa bir konuşma yaptı. Okula oğlunun isminin verilmesinden çok mutlu olduğunu söyleyen Çevik "Hepiniz benim çocuğumsunuz, hepiniz benim özgürümsünüz" dedi. Yapılan konuşmalardan sonra Şehit Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik son yolculuğuna uğurlanırken tabunun üzerine örtülen bayrak ailesine verildi. Törene katılan protokol üyeleri ve Şehit Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik'in ailesi okulun yeni ismiyle açılışını yaptı. Tören şehidin ruhuna okunan duanın ardından sona erdi.

(İSMAİL AFACAN) 







 
Son Eklenen Haberler