131019098
2 Mayıs 2024, Perşembe

İZDEMİR ‘YEŞİL ELMA’SINI ALDI

16 Kasım 2016, Çarşamba 06:07

     


İngiltere’nin en prestijli çevre organizasyonu olan The Green Apple Organisation’un düzenlediği ‘Yeşil Elma Çevre Ödülü’nü bu yıl İZDEMİR Enerji kazandı.

İZDEMİR Enerji, dünyanın en prestijli çevre ödüllerinden biri olarak kabul edilen Yeşil Elma Çevre Ödülü’nü Türkiye’de sanayi dalında alan ilk kurum oldu. Hareketli elektrotlu elektrostatik filtre sistemiyle toz emisyon değerini dünya limitlerinin altına çekmeyi başaran İZDEMİR Enerji, ödülünü Londra’da Parlamento Binası’nda gerçekleşen törenle aldı.

“BU ÖDÜLLE DOĞRU OLDUĞUMUZ ORTAYA ÇIKIYOR”

Tören sonrası İzmir Demir Çelik Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Halil Şahin, grup şirketlerinden İZDEMİR Enerji’nin aldığı ödülü değerlendirdi. Şahin, Türkiye’den ilk defa bir kurumun sanayi dalında ‘Çevreye Duyarlı Tesis Ödülü’nü aldığına dikkat çekerek, “Yeşil Elma Çevre Ödülü, bronz, gümüş ve altın olarak üç kategoride veriliyor. Biz altın ödülün sahibi olduk. Bugüne kadar her platformda çevreye duyarlı bir tesis yaptığımızı anlattık. Bu ödülle de bizim doğru olduğumuz ortaya çıkıyor. Yaptığımız çalışmaların mükafaatı da uluslararası bir kuruluştan aldığımız ‘Yeşil Elma Çevre Ödülü’ oldu.” diye konuştu.

“ALİAĞA OSB’DEKİ DOLULUK ÖNEMLİ NOKTADA”

‘İzmir gelişmiyor, yerinde sayıyor’ yönündeki eleştirilere katılmadığını söyleyen Şahin, “İzmir’de 12 yılda çok şey değişti ve gelişti. Havalimanının hem iç, hem de dış hatları uluslararası standartlarda yenilendi. Kemalpaşa OSB’de yer kalmadı. Ege Serbest Bölgesi büyümek için yer istiyor. Torbalı ciddi sanayi atağında. Aliağa OSB’de doluluk önemli bir noktada. Otellerin sayısı arttı. ‘İzmir gelişmiyor, yerinde sayıyor’ söylemi bana göre doğru değil. Ama İzmir hak ettiği yerde değil” ifadelerini kullandı.

“İKİNCİ ETAP YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR”

İZDEMİR Enerji’nin 2014 Nisan’da faaliyete geçtiğini ifade eden Halil Şahin, 390 milyon dolarlık yatırımla bu tesisi Aliağa’da kurduklarını belirterek, “350 MW’lik kapasite var. Şu an ikinci etap yatırımlarımız devam ediyor. ÇED Raporu tamam. Altyapı yatırımları yapıldı. Şu an dünya piyasalarında kömür fiyatlarında ciddi artış var. 2 ayda 60 dolardan 95’lere çıktı. Bizim ana girdimiz ithal kömür. Termik santralde kullanabileceğimiz kalitede yerli kömür olmadığı için ithalat yoluna gidiyoruz. Yılbaşına kadar süreci izleyeceğiz. Ona göre hareket edeceğiz. Bu nedenle şu an bazı kurumlarda yatırımlarını askıya almış durumda” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler