131019098
1 Mayıs 2024, Çarşamba

UMUT TURU’NA ÇIKAN BİSİKLETLİLER ALİAĞA’DAN GEÇTİ

27 Ekim 2017, Cuma 06:37

     


Amerika’da kurulan(Bridge to Türkiye Fund) BTF’nin bünyesinde Türkiye Bisikletililer Derneği ile birlikte ‘Umut Turu’ düzenleyen bisikletliler, Türkiye’deki köy okullarında yardıma muhtaç çocuklara destek toplama için başlattıkları turlarına dün öğle saatlerinde Aliağa’dan geçerek devam ettiler.

Türkiye’de yoksul öğrencilere yardım etmek isteyen gurbetçilerin, kişisel ya da grup aktiviteleriyle topladıkları yardımları BTF kanalı ile muhtaç okullara ve öğrencilere ulaştırdığı ve şu anki aktivitelerinden bir tanesi de ABD’de Kuzey Karolina’da yaşayan üç bisikletçi arkadaşın organize ettiği Çanakkale-Antalya turu olan bisikletliler, dün öğlen saatlerinde Bergama’dan sonraki uğrak noktalarını Aliağa olarak belirlediler.

Aliağa’da mola verdikten sonra İzmir’e doğru pedal çevirmeye devam eden bisikletlilerden Nihat Çubukçu, “Sponsorlarımızın katkıları ile köy okullarında yardıma muhtaç çocuklara kıyafet ve kırtasiye yardımında bulunuyoruz. Bu turu Antalya’da bitireceğiz. Ancak bir başka güzergah ile kampanyamızı sürdürmeyi istiyoruz. Topladığımız yardımları öğretmenlerin bizlere ilettikleri ihtiyaçlar doğrultusunda yerlerine iletiyoruz. Yol boyu halkımızdan, bisiklet severlerden destek görüyoruz. Her gittiğimiz yerde sevgiyle karşılanıyoruz.” dedi.

Turun İzmir’deki ayağına katılım gösteren geçmiş dönem Rotary Derneği Federasyon Başkanı Güneş Ertaş ise her ildeki kulüp üyelerinin geçiş güzergahlarında karşılama yaptıklarını ve güzergah boyunca eşlik ederek Umut Turu’na destekte bulunduklarını belirtti. Üç bisikletçinin turuna kendisi de bisiklet sürerek katıldığını ifade eden Ertaş, Dünya Çocuk Felci gününde farkındalık yaratmak için tur boyunca “Çocuk Felcine Son!” yazılı tişörtlerle bisiklet süreceklerini dile getirdi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler