131019098
2 Mayıs 2024, Perşembe

ALİAĞA EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMU’NDAN LAİKLİK TEPKİSİ

29 Nisan 2016, Cuma 06:57

     


Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri, yaptıkları basın açıklamasıyla Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın ‘laiklik’le ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın ‘Laiklik anayasada olmamalı’ sözlerinin sert bir dille eleştirildiği açıklamada, “Gericiliğe teslim olmayacağız", "Türkiye Cumhuriyeti laiktir, laik kalacaktır" ifadelerine yer verildi.

DİNDAR ANAYASA SÖYLEMİNE ELEŞTİRİ

TBMM Başkanı İsmail Karaman'ı eleştiren Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri adına basın metnini ADD Aliağa Şube Başkanı Erol Ertürk okudu. Ertürk, “Yeni anayasa isteyenlerin aslında ne istedikleri bu konuşmadan ortaya çıkmıştır. Onlara göre yeni anayasa dindar olmalıdır” dedi. TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın ‘Laiklik kaldırılmalıdır, Anayasa’da dindarlıktan da kaçınılmamalıdır’ sözlerini Cumhuriyeti yıkma hedefinin ilanı olarak değerlendiren Ertürk, “TBMM Başkanı bu açıklamaları ile Anayasa’yı ihlal etmiş ve meşruiyetini kaybetmiştir. AKP Anayasa Mahkemesi kararı ile laikliğe karşı odak olmaktan ceza almış bir partidir ve onun seçtirdiği Meclis Başkanı da bu sabıkaya yeni bir suç daha eklemiştir. Laikliğe çağrı birlikteliği olarak Cumhuriyet Başsavcılığına çağrıda bulunuyoruz. İsminizin ön eki olan Cumhuriyeti ve değerlerini korumak için gerekli işlemleri başlatınız. Bu sözler, 93 yıllık Atatürk Cumhuriyeti’ne, onun ilkelerine, getirdiği çağdaş yaşam biçimine, inanç özgürlüğüne, kadın-erkek eşitliğine savaş açan çarpık bir zihniyetin içinden geçenlerin ağzından dökülmesidir” şeklinde konuştu.

SİYASİ PARTİLERE MÜCADELE ÇAĞRISI

Yaşanan olaya sessiz kalınmaması için siyasi partilere de çağrıda bulunan Ertürk, “Olayların izleyicisi olmaktan çıkın. Bu tip tükenmeyen şeriatçı yaklaşım denemelerine izin veremezsiniz. Lütfen sorumluluğunuza ve ettiğiniz yemine sahip çıkın. Ayağa kalkın ve mücadele edin, salt laf etmek alışkanlığını terk edin, alternatif mücadele yolları bulun. Gericiliğin ülkeyi teslim almasına izin vermeyin” dedi. Atatürkçü Düşünce Derneği binasında yapılan açıklamada, ADD Aliağa Şube Başkanı Erol Ertürk, Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, Alevi Kültür ve Dayanışma Derneği Aliağa Şube Başkanı Celal Süslü’nün yanı sıra Emekli-Sen, BES, Eğitim-İş, Genel-İş, Makine Mühendisleri Odası, CHP Aliağa İlçe Başkanlığı ve Birleşik Haziran Hareketi temsilcileri yer aldı. (EMELOTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler