131019098
2 Mayıs 2024, Perşembe

SERTEL:“BETON DUVARLAR, SAĞLIKSIZ KOŞULLAR ALTINDA İYİLEŞEMEZ”

29 Eylül 2017, Cuma 06:33

     


CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, 19 Mayıs'ta 'FETÖ' operasyonu ile gözaltına alınan ve 26 Mayıs'ta tutuklanan Sözcü muhabiri Gökmen Ulu'yu Silivri Cezaevi'nde ziyaret etti. Ziyarete ilişkin bir açıklama yapan Sertel, 90’lı yıllarda Aliağa’da da görev yapan, Gökmen Ulu’nun astım ataklarının sıklaştığını aktardı.

FETÖ operasyonu nedeniyle, tutuklu bulunan Gökmen Ulu’yu ziyaret eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Gökmen Ulu’nun astım ataklarının sıklaştığını aktarırken; “Beton duvarlar, sağlıksız koşullar altında iyileşemez” diyerek yetkilileri uyardı. Görüşmenin ardından bir yazı yayınlayan Sertel, Gökmen Ulu’nun rahatsızlanmasıyla ilgili bilgiyi kendisinin ağzından şöyle aktardı; “Sabaha karşı çok kötü oldum, nefes alamaz noktaya geldim ve bitkindim. Düğmeye bastım infaz memurları geldi, hemşire getirdiler. ‘Serum bağlayın çok kötü durumdayım' dedim. ‘Pazartesi sabahı dilekçe yaz, cezaevi idaresinden izinsiz serum takamam' dedi. Bu sabah hastaneye gittik. Doktorlar haftaya yine gelmem gerektiğini söyledi. Hem astım atakları, hem de uyku apnesi sorunu çıktı. Tedavi başlayacak.”

Gökmen Ulu’nun bir an evvel tahliye edilerek, dışarıda tedavisinin devam etmesi gerektiğini belirten Sertel, Gökmen Ulu’nun durumu ile ilgili bu yazıyı yayınlama nedenini ise “Onu çok sevdiğim ve ileride pişmanlık duymamak için anlattım. Sağlık durumunu herkesin bilmesi gerekiyor.” şeklinde açıkladı.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler