131019098
2 Mayıs 2024, Perşembe

'DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI' KUTLANACAK

30 Haziran 2017, Cuma 06:37

     


Ülkenin birçok noktasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan '1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı' nedeniyle Aliağa'da da tören düzenlenecek.

Program kapsamında bu akşam saat 20.30’da Anatolia Restaurant’ta düzenlenecek olan yemek organizasyonu ile denizcilik camiası bir araya gelecek. Aliağa'da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 91. yıl dönümü kutlamaları, 1 Temmuz Cumartesi sabah 10.00'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreniyle başlayacak. Liman Başkanlığı çelenginin anıta sunulacağı törende saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. Aliağa Liman Başkanı Kürşad Ayyıldız’ın gerçekleştireceği konuşmasından sonra deniz şehitleri anısına denize kıyıdan çelenk bırakılıp, Cumhuriyet Meydanı’ndan Aliağa Balıkçı Barınağı’na kadar deniz kenarından Kortej yürüyüşü yapılacak. Kutlamalara, Aliağa Balıkçı Barınağı’nda saat 10.45 de yapılacak kahvaltı sonrasında 18.30’da düzenlenen balık ekmek organizasyonuyla devam edilecek.

LİMAN BAŞKANI'DAN KUTLAMA MESAJI

Aliağa Liman Başkanı Kürşad Ayyıldız, ‘Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’ nedeniyle bir kutlama mesajı‏ yayımladı. 1 Temmuz’un tarihi şanlı zaferler ile dolu olan Türk Denizciliğinin, dönüm noktalarından birisi olduğunu kaydettiği mesajında Ayyıldız, "Bu yıl Denizcilik ve Kabotaj Bayramının 91’inci yıl dönümünü kutluyoruz. 1 Temmuz 1926 tarihinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde çıkarılan Kabotaj Kanunu, bir anlamda, Kurtuluş Savaşı’nın denizde kazanılan boyutudur. Bu kanunla, yabancı devletlerin, deniz ticaretindeki hâkimiyeti sona erdirilerek, Türk Denizciliği yeniden ayağa kaldırılmıştır. Tüm denizcilerimizin ve halkımızın, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlu olsun" ifadelerine yer verdi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler