131019098
2 Mayıs 2024, Perşembe

UÇAN SÜPÜRGE’YE DOKUZ EYLÜL DAMGASI

1 Haziran 2017, Perşembe 06:28

     


Türkiye’nin ilk kadın filmleri festivali ‘Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’, bu yıl 20’nci yılını 20 ayrı ilde eş zamanlı olarak kutladı. İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi ve Konak Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen iki ayrı ödül töreninin yanı sıra; 12 film İzmirli sinemaseverlerle buluştu.

Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi(DESEM)’nde gerçekleştirilen törende Dokuz Eylüllü yönetmen Türkan Derya, DESEM Müdürü Prof. Dr. Özlem Çakır’dan; Dokuz Eylüllü oyuncu Şenay Gürler, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’dan; yönetmen Çiğdem Sezgin de DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Öğretim Üyesi ve Uçan Süpürge İzmir Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Sabire Soytok’tan ödüllerini aldılar. Gecenin sunuculuğunu ise Dokuz Eylüllü oyuncu Hakan Meriçliler yaptı.

Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törende ise Dokuz Eylüllü oyuncu Şebnem Bozoklu, DEÜ GSF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hülya Nutku’dan; yönetmen Belma Baş ise DEÜ GSF Öğretim Üyesi ve Uçan Süpürge İzmir Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Sabire Soytok’tan ödüllerini aldılar. Aynı günün akşamında festivalin düzenlendiği diğer illerde, çok sayıda kadın yönetmen ve oyuncuya ‘20. Yıl Özel Ödülleri’ dağıtıldı. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler