131019098
2 Mayıs 2024, Perşembe

KAYMAKAM YILMAZ BİRİKİMLERİNİ KİTAPLAŞTIRIYOR

2 Şubat 2018, Cuma 06:56

     


Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, geçtiğimiz ay kitaplaştırdığı ‘Kurum Kültürü’ konulu çalışmalarının ardından yeni bir kitap daha çıkardı. Yılmaz’ın, kültürün unsurları ve özelliklerini genel olarak işlediği yeni kitabının adı; “İnsan, Toplum, Kültür”.

Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz’ın, 4 yıllık çalışmalarının ürünü olan ‘Kurum Kültürü’ konulu kitabı geçtiğimiz yıl Eylül ayında yayınlanmıştı. Yılmaz, şimdi de kültür, kültürün unsurları, kültürün özelliklerinin genel bilgi olarak verildiği, bazılar önceki yıllarda dergilerde yayınlanmış ve yazıldığı dönemdeki gündeme ilişkin izler taşıyan yeni kitabında, örnek olaylara, insan davranışlarına, deneme tarzında tahlil ve yorumlara yer verdi.

“DERGİLERDE YAZDIĞIM MAKALELERİMİ GÜNCELLEDİM”

Yeni kitabı “İnsan, Toplum, Kültür”ün içeriği ve hazırlanma süreci hakkında açıklamalarda bulunan Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, “Yüksek lisans yapmaya başladığım dönemden itibaren zaman zaman gerek yüksek lisans ve doktora derslerinde, gerekse yaptığım çalışmalarda hayata, insana, kültüre, toplumumuza dair çokça kaynak okudum. Dolayısıyla oralardan bir birikim oluştu. Zaman zaman bu birikimlerimin bana verdiği imkân, cesaret ve bakış açısıyla İçişleri Bakanlığımızın dergilerine yazılar yazdım. Sonra baktım ki çok sayıda makalem birikmiş. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında çıkarmış olduğum “Kurum Kültürü”, biraz daha akademik dilde, ağır bir kitaptı. O kitabı çıkardığımda yılsonunda yayınlanacak bir kitap hazırlığımın daha olduğunu söylemiştim. Bakanlığımızın dergilerinde ve değişik yerlerde yayınlanan yazılarımı elden geçirdim, güncelledim. Bundan 1 hafta önce de “İnsan, Toplum, Kültür” isimli bir kitabım yayınlandı.” dedi.

“İNSAN DAVRANIŞLARINDAN ÖRNEKLER VERDİM”

Bu kitapta ilk başta genel bilgi mahiyetinde kültürün ne manaya geldiğini, unsurlarını akıcı bir üslupla yazmaya çalıştığını ifade eden Kaymakam Yılmaz, “Kitabın sonraki bölümlerinde tamamen görev yaptığım ilçelerde Anadolu insanına özgü, tutum, davranış ve örnek olaylara ilişkin yazılarım yer aldı. Zaman zaman ziyaret etmiş olduğum başka ülkelerden insan davranışlarından da örnekler verdim. Yine kitabın değişik yerlerinde tarihten ibretlik vakalara yer verdim. Dolayısıyla karma bir deneme mahiyetinde, insana, topluma ve kültüre dair kısa kısa tahlillerimin yer aldığı bir kitap oldu.” diye konuştu.

“YAZILDIĞI DÖNEMİN İZLERİNİ DE TAŞIYOR”

Kitaptaki yazıların ve makalelerin bir kısmının yazıldığı dönemin izlerini de taşıdığını vurgulayan Yılmaz, “Mesela bir yerde Galatasaray’ın UEFA şampiyonluğunu yazdım. Eurovizyon da birinci olduğumuzu yazdım. Onlar o dönemlerde yazılmış makalelerde ve yazılarda yer alan, bizim insanımızın başarabilme gücünü, başarabilme kapasitesini, başarabilme imkanlarını gösterme açısından moral ve motivasyon aşılayıcı, özgüven artırıcı, bir de toplum olarak geleceğe hazırlıklı olmamıza ışık tutacağını düşündüğüm kısa kısa anekdotlar, kısa kısa insan modelleri ortaya çıktı. Zevkle okunacağını düşündüğüm bir kitap oldu.” dedi.

“BİR KİTAP HAZIRLIĞIM DAHA VAR”

Hemen bunun arkasından bir kitap hazırlığının daha olduğunu da sözlerine ekleyen Kaymakam Yılmaz, “5-6 ay sonra yeni bir kitap daha çıkarabilirim. Geçmiş yıllardan birikimlerimle yazarak geldiğim için bu gün sadece o yıllardaki makalelerime ufak bir dokunup güncelliyorum. Şu an bir kitaplık malzemem daha var. Onun ayakları biraz daha yere basıyor. Tamamen kısa hikayelerden oluşan ve her hikayenin sonunda mesaj veren, pozitif tutum ve davranışlara, pozitif insan düşüncelerine, hayatın pozitifliğine dair mesajlar veren bir kitap olacak. “ diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler