131019098
1 Mayıs 2024, Çarşamba

AKTİF SİYASETİ BIRAKTI

15 Nisan 2019, Pazartesi 06:50

     


AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül görevinden istifa etti. Sürece ilişkin açıklamalarda bulunan Şengül, siyasette yeni yüzlerin olması gerektiğini belirterek, “Kafamda zaten böyle bir şey vardı. Aktif siyaset istemiyorum. Artık dinleneceğim” dedi.

31 Mart yerel seçimlerinde İzmir'de Millet İttifakı 25, Cumhur İttifakı ise 5 ilçe ile seçim yarışını tamamladı. İzmir'de; Ödemiş, Torbalı, Kemalpaşa, Selçuk, Menderes gibi önemli ilçeleri kaybeden AK Parti kanadından hafta sonu flaş bir istifa geldi. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile seçim sonuçları üzerine bir değerlendirmede bulunan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, İzmir'de yaşanan başarısızlık nedeni ile istifa etti. Şengül, Cumartesi günü İl Binası'nda basın mensupları le bir araya gelerek sürece ilişkin detayları anlattı. Toplantıda partinin ilçe başkanları ve il yönetimi de hazır bulundu. İstifasının gerekçelerini açıklayan Aydın Şengül, zaman zaman duygulu anlar yaşadı.

"BÜYÜKŞEHİR ADAYIMIZDAN DAHA FAZLA OY ALDILAR"

2-3 günlük Ankara ziyaretinde bazı kararlar verdiğini ifade eden Şengül, teşkilatlarda birlik ve beraberliği sağlama noktasında önemli adımlar attıklarını vurguladı. İl Başkanı olarak görev yaptığı 14 aylık sürede iki ayrı seçim geçirdiklerini belirten Şengül, “ Cumhurbaşkanlığı seçimini güzel bir seçim çalışması ile başarıya ulaştırdık. Yüzde 33’lük bir oy alarak Türkiye geneline önemli bir katkı sağladık. Hiç ara vermeden 31 Mart için çalışmaya başladık. İlçelerdeki sorunları hızlıca tespit ettik ekiplerle projeler yaptık. Hiçbir bireysel çıkar olmadan yaptık en doğru kararı almaya çalıştık. Şunu gördük ki, ilçelerimizde çok doğru adaylarla yola çıktık. Bugün olsa yine aynı isimlerle yola çıkarız. İlçe belediye başkanlarımız, Büyükşehir adayımızdan daha fazla oy aldılar. Süreç içinde yerel seçimlerle ilgili çok iyi bir çalışma yürüttük. Tek tek tüm ilçeler tarandı. Birebir çalışma yapıldı. Hiç bir seçimde böyle bir çalışma yapıldığını görmedim. Onun da ciddi faydasını aldık. Belki ciddi anlamda İzmir'de oy artışı yaptık ama daha önce 7 olan belediyemiz 4’e düştü. Ama biz ast üst olarak değil, gayet samimiyetle çalıştık. O anlamda bir çok ilçede motivasyon çalışmamız oldu." diye konuştu.

"YENİ YÜZLERİN ÖNÜNÜ AÇMAK LAZIM "

Siyasette yeni yüzlerin olması gerektiğini söyleyen Aydın Şengül; "Siyasette yeni yüzlerin önünü açmak lazım. Yeni, heyecanlı yüzlerce arkadaşımız var. Benden sonra göreve gelecek olan arkadaşımız en iyi şekilde bu görevi yapacaktır. İzmir'e patron da abide gerekli değil. İzmir'e yüreği olan insanlar lazım. Kimseye kırgın ve kızgın değilim. Ben tüm arkadaşlarıma hakkımı helal ediyorum. Onlardan da haklarını helal etmelerini istiyorum. İzmir'i çok daha güzel günler bekliyor. Biz 2024'ün hesabını yaparak, nasıl başarıya ulaşırız ona bakacağız. Diğer siyasi partilere de teşekkür ederim. Demokratik bir şekilde seçim çalışması yürütüldü. Soyer ve 30 ilçe başkanımızı tebrik ediyorum. İzmir İle ilgili ihtiyaç olduğunda her türlü katkıyı koyacağız." ifadelerini kullandı.

"REVİZYON DEVAM EDEBİLİR"

Sürecin ilerleyişi hakkında da önemli açıklamalarda bulunan Aydın Şengül, “Genel Merkez'den gelecekler. Çok fazla isim geçiyor. Onlara bakmayın. Zannediyorum hafta içinde bu süreç sonlanacak. Sayın Cumhurbaşkanımız ile görüşmemiz oldu, Sayın Binali Bey ile de. Cumhurbaşkanımız İzmir'den çok mutsuz değil. İstifamı verdikten sonra kendisi ile görüştüm. Önümüzdeki süreçte bu revizyon devam edebilir. İlk başlangıcı ben yapıyorum. İnşallah önümüzdeki süreçte bunun devamı da gelir. Bu başarı ile başarısızlık değil. Başarı varsa herkesin olsun, başarısızlık varsa benim olsun demiştim. Benim kafamda zaten böyle bir şey vardı. Zor bir süreçte görev yaptık. Siyasette bazen herkesin kendine göre hesabı olabilir. Bir başarısızlık varsa ben kendi adıma gerekeni yaptım. Benimse sadece bu başarısızlık ben istifa ettim. Bir tek bana ait değilse devamı gelir. "dedi.

"AKTİF SİYASET İSTEMİYORUM"

Aktif siyaseti bıraktığını da sözlerine ekleyen Şengül, “Artık dinleneceğiz. Bundan sonra kendi özel iş hayatıma döneceğim. Aktif siyaset istemiyorum. Öyle bir talebim yok. Öyle bir talep gelirse de affımı isteyeceğim. Genel Merkez'e ya da Genel Başkanımıza kırgınlığım yok. Sayın Genel Başkanım ile siyaset yapmaktan onur duydum. Çocuklarıma bırakacağım en büyük miras 'Ben de onunla yürüdüm' demektir. " ifadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler