131019098
1 Mayıs 2024, Çarşamba

CHP VE İYİ PARTİ’DEN SEÇİM HAMLESİ

24 Nisan 2018, Salı 06:57

     


CHP ve İYİ Parti anlaştı. 15 CHP milletvekili erken seçimler için İYİ Parti’ye katıldı. Partilerin Aliağa İlçe Başkanları durumu değerlendirdi.

Tarihi 24 Haziran 2018 olarak belirlenen erken seçimle ilgili olarak CHP ve İYİ Parti heyeti bir araya gelerek yaptığı görüşmeler sonucunda 15 CHP milletvekilinin istifa ederek İYİ Parti’ye geçmesini kararlaştırdı. 15 milletvekilinin İYİ Parti'ye geçmesiyle şu anda 5 milletvekili bulunan İYİ Parti, TBMM grubu oluşturabilecek, seçimlere doğrudan katılabilecek.

İstifa eden vekillerin listesi

İYİ Parti’ye geçen vekillerin isimleri ise; Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Çorum Milletvekili Tufan Köse, Edirne Milletvekili Okan Kaytancıoğlu, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş olarak açıklandı.

YSK seçimlere katılacak partilerin listesini açıkladı

CHP ve İYİ Parti seçimlere yönelik stratejik adımlar atarken, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne katılacak partilere ilişkin kararı, Resmi Gazete'nin 22 Nisan 2018 tarihli mükerrer sayısında yayımlandı.

Kararda, TBMM'nin genel seçimlerin yenilenmesine ve seçimin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılmasına karar verdiği hatırlatılarak bu kapsamda seçime katılma yeterliliğini taşıyan siyasi partilerin belirlendiği ifade edildi.

YSK'nin açıklamasına göre, 24 Haziran'da yapılacak seçime girebilecek partiler:

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP),Bağımsız Türkiye Partisi (BTP),Büyük Birlik Partisi (BBP),Cumhuriyet Halk Partisi (CHP),Demokrat Parti (DP),Halkların Demokratik Partisi (HDP),İYİ Parti, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP),Saadet Partisi, Vatan Partisi olarak açıklandı.

‘CHP demokrasiye karşı kurulmuş tuzağı boşa çıkardı’

Partisinin aldığı karar hakkında açıklamada bulunan CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz “Giderek tükenen ve ülkeyi her anlamda tüketen iktidar, yine tükenmişliği ile kendisine sığınan MHP’yle birlikte ülkeyi bir baskın, yıldırım hatta bir tuzak seçime sürüklemiştir. Kimse davranamadan her türlü hileyi mübah saymış ve yeniden sandıktan çıkma hesabıyla demokrasiye hiçe sayarak, İYİ Parti’nin yolunu kapatmıştır. Kendi kurduğu çıkar ittifakına muhalefet eden her kesimi ise vatan haini olarak yaftalamaktadır. Türkiye bu oyunu bozacaktır. 15 CHP’li vekilin İYİ Partiye katılarak İYİ Parti’nin seçime girmesinin yolunu açması Türkiye demokrasi tarihinin en önemli siyasi hamlelerinden birisidir. CHP, İYİ Parti’nin seçime katılmasının yolunu açarak demokrasiye karşı kurulmuş tuzağı boşa çıkarmıştır. Hiç kimse merak etmesin demokrasi ittifakının attığı bu adım Türkiye’nin aydınlık bir 25 Haziran’a kalkmasının yolunu açacaktır.” şeklinde konuştu.

‘Ne yaparlarsa yapsınlar, yılmayacağız’

Erken seçime giderken yaşanan gelişmeleri değerlendiren İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yücel Karaşan “CHP’li vekillerin partimize geçmesiyle TÜRK demokrasisi adına umutların artmasına ve demokratik yarışın baskı altından kurtulmasına vesile olmuştur. TÜRK siyasi tarihine altın harflerle yazılacak olan bu demokratik anlayışın hâkim kılınmasına öncülük eden basta CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve 15 milletvekiline şükranlarımızı sunuyoruz. 16 yıldır çaldığını oynattıran zihniyet yaşanan gelişmeler karsısında şaşırmış ve psikolojik travma geçirmiştir. Erken seçimin bu millete ihanet olduğunu her defasında söyleyen iktidar, acil eylem niteliğinde erken seçim kararı alarak aklınca muhalefeti hazırlıksız yakalayarak buradan mağlup etmenin kurnazlığına gitmiştir. Ne yaparlarsa yapsınlar kimleri baskı altına alırlarsa alsınlar yılmayacağız, yıkılmayacağız. Allah’ın izni ve inayeti ile başaracağız.” dedi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler