131019098
2 Mayıs 2024, Perşembe

BERGAMA AKTİF BİSİKLETÇİLERDEN SOSYAL DUYARLILIK

18 Nisan 2017, Salı 06:25

     


Bergama Aktif Bisikletçiler Grubu ihtiyaç sahibi vatandaşlar için yardım kampanyası başlattı. Belirlenen ilk aileye başlatılan yardım kampanyasına Soma 301 Siklet Grubundan da destek geldi.

Yardım yapılacak ailenin eksiklerinin Soma 301 Siklet Grubu desteği ile giderildiğini belirten Bergama Aktif Bisikletçiler Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Avan; “Bergama Aktif Bisikletçiler olarak 2012 yılında kurulmuş bir ekibiz. Bugüne kadar birçok etkinliğe imza attık. Bergama Kermesi, Unesco turları, doğa gezileri bunlardan bazıları. Ancak en duyarlı etkinliklerimizden biri bu oldu. Grup olarak ihtiyaç sahibi bir aileye yardım kampanyası başlattık. Aileyi rencide etmeden gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğimizi, geliştirerek devam edeceğiz” dedi.

BİSİKLET KULLANIMINI AŞILAMAYA ÇALIŞIYORUZ

Bergama Aktif Bisikletçiler adına amaçlarını ve çalışmalarını anlatan Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Avan; “Bizler bisiklet, tarih ve doğa sevgisini benimseyen, küresel ısınma karşısında karbon salınımına karşı trafikte bisiklet kullanımını arttırmayı amaçlayan ve ‘sağlık için bisiklet’ sloganı ile yola çıkmış bir gurubuz. Etkinliklerimizi de bu çerçevede gerçekleştiriyoruz. Okullarla yaptığımız çalışmalarda gelecek nesillere bisiklet kullanımını aşılamaya çalışıyoruz. İzmir’de ve hatta Türkiye çapında kurulmuş bisiklet grupları arasında tanınan bir ekibiz. Yaptığımız etkinliklerle ilçemizin tanıtımına da destek veriyoruz. Bergama Belediyesi ile bu konuda ortak çalışmalarımız var. 2016 yılında gerçekleşen Unesco Turunda, iki Unesco şehri Efes'ten Bergama' ya yaklaşık 500 bisikletlinin katıldığı organizasyona yardım ettik. 170 km’lik parkurda pedal bastık. Çanakkale Bisiklet Turuna, Bergama Belediyesinin katkısı ile üçüncü kez katılım gösterdik” dedi.

AMACIMIZ FARKINDALIK YARATMAK

Yönetim Kurulu Üyesi Ulaş Bayram ise; “Trafikte bisikletlilerin de olduğu konusunda farkındalık yaratmak amacıyla her ayın son cuma günü Türkiye genelinde düzenlenen "Criticall Mass " etkinliğine eş zamanlı olarak destek veriyoruz. Bergama trafiğini hafifletmek amacıyla birçok üyemiz iş yerlerine bisiklet ile gidiyor. Tabi sosyal yaşamada katılım sağlıyoruz. Bergama Kültür Merkezi’nde ki etkinliklere en azından ayda bir kez katılarak tiyatro günleri düzenliyoruz. İlerleyen zamanlarda Bergama Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği ve Bergama Amatör Fotoğraf Sanatı Derneği ile ortak projelerimiz olacak. Kısacası pedalları sadece ayaklarımızla değil, beynimizle, vicdanımızla ve gönlümüzle çeviriyoruz” dedi. Grubun yönetim kurulu üyeleri Servet Toker, Cenk Oğuz ve Dilek Altındağ ise bisiklet severleri gruplarına davet ederek; “İsteyen vatandaşlarımız Facebook’tan ‘Bergama Aktif Bisikletçiler’ hesabından bize ulaşıp üye olabilir ve turlarımızı takip edebilirler” dediler. 

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler