131019098
2 Mayıs 2024, Perşembe

KISA DÖNEM ERLER YEMİN ETTİ

2 Aralık 2017, Cumartesi 06:55

     


İzmir İl Jandarma Komutanlığı`na bağlı Aliağa Cezaevi Jandarma Tabur Komutanlığı'nda kısa dönem olarak temel acemilik eğitimini tamamlayan 166 er için yemin töreni düzenlendi.

Aliağa ENKA Salonu'nda düzenlenen 369/1 Kısa Dönem Er Yemin Töreni'ne, İzmir il Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Dursun Değirmenci, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rıfkı Kulaksız, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, Şakran Cezaevi Jandarma Tabur Komutanı Binbaşı Nevzat Ak, Cezaevi İnfaz Kurum Müdürleri ve asker yakınları katıldı.

“Türkiye Cumhuriyeti sizlerin sarsılmaz omuzlarınızda yükselecek"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Yarbay Dursun Değirmenci, şunları söyledi: Birazdan milletimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan şanlı bayrağımızın gölgesinde, anne ,baba ve yakınlarınızın huzurunda, silah arkadaşlarınızla omuz omuza vererek, gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve canınızı vereceğinize ,namus ve şerefiniz üzerine ant içeceksiniz. İçeceğiniz bu ant; Vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olup, dürüstlüğün, emirlere mutlak itaatin ifadesi, aynı zamanda kanun ordusu jandarmanın bir mensubu olduğunuzun kabul belgesidir.

Hürriyet ve bağımsızlığımızın, toprak bütünlüğümüzün, laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin savunucusu ve her an göreve hazır bir kanun ordusu olan Jandarma Teşkilatı'nın birer ferdi olarak, birlik ve beraberlik içerisinde yemininize bağlı kalıp, yurdumuzda emniyet ve asayişi sağlayacak ve her türlü şer unsurlarına karşı mücadele edeceksiniz. Taşıdığınız üniformanın yüce Türk ulusunun şerefinin simgesi olduğunu ve yurdumuzun en ücra köşesinde bile sizlerle onurlandıralacağının bilincinde hareket ederek, jandarma Genel Komutanlığı'nın bir temsilcisi olduğunuzu görevinizi en iyi şekilde yapacağınızdan, kanun ve nizamı, doğruluk ve dürüstlüğü, hak ve adaleti daima rehber edineceğinizden ve yemininize sadık kalacağınızdan hiç kimsenin şüphesi yoktur. Türkiye Cumhuriyeti sizlerin sarsılmaz omuzlarınızda yükselecek ve bayrağımız kutsal vatan toprakları üzerinde sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir. “dedi.

İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Yarbay Dursun Değirmenci, konuşmasının sonunda Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları ve vatan toprağı için çalarını feda eden aziz şehitleri Allah’tan rahmet, minnet ve saygıyla andıklarını dile getirdi. Konuşmaların ardından Türk bayraklarına sarılı masaların üzerinde bulunan silahlara el koyan 166 kısa dönem er, omuz omuza vererek hep bir ağızdan yemin etti. Yemin törenini, erlerin aileleri cep telefonlarıyla kaydederken, bazılarının duygulandığı görüldü.

Törende yemin eden erler adına Cüneyt Karacabey konuşmasını yaptıktan sonra, İl Jandarma Komutanlığına ilk katılan Jandarma Er İsmail Öztürk’e hediyesi Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt tarafından verilirken ,Eğitim ve spor da başarılı olan Jandarma er Ayhan Salman’ın ödülünü ise Jandarma Yarbay Dursun Değirmenci verdi. Tören sonrası yemin eden erler aileleri ile buluşarak, hasret giderdi.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler