131019098
2 Mayıs 2024, Perşembe

BAŞKANLAR KURULU’NDA PETKİM DEĞERLENDİRMESİ

3 Temmuz 2017, Pazartesi 07:41

     


Petrol-İş Sendikası 28. Dönem 6. Olağan Başkanlar Kurulu 30 Haziran 2017 tarihinde İstanbul Genel Merkez binasında toplandı.

Petrol-İş Genel Başkan Ali Ufuk Yaşar'ın açılış konuşmasıyla başlayan genel kurula, Petrol-İş Sendikası merkez yöneticileri, merkez denetim kurulu üyeleri ve Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay’ında içerisinde yer aldığı şube başkanları katıldı. Başkanlar Kurulu'nda ülkedeki güncel siyasi ve toplumsal gelişmeler, emekçileri ilgilendiren başlıklar ve Petrol-İş'in örgütsel gündemleri değerlendirildi. Geçtiğimiz haftalarda Petrol-İş Aliağa Şube’sinin örgütlü olduğu PETKİM’de imzalanan toplu iş sözleşmesine de değindiği konuşmasında Yaşar, ülkede yaşanan OHAL koşullarına gönderme yaparak “PETKİM direnişimize polis müdahalesi olmuş ve 14 sendikacı arkadaşımız gözaltına alınmıştır. Bu saldırı ve gözaltıları kınadığımızı belirtiyoruz. PETKİM’de YHK toplantısının öne çekilmesini ve direnişe düzenlenen saldırıları, OHAL’de sendikal mücadeleyi bitirmek üzere organize edilen genel planın bir parçası olarak görüyoruz. Tüm bu anti-demokratik uygulamalardan vazgeçilmeli, haksızlıklardan kaynaklı mağduriyetler giderilmeli, grev ertelemelerine son verilmeli, emek mücadelesinin önündeki engeller ve OHAL kaldırılmalıdır.” dedi.

Halen kamu işyerleri ile birlikte 21 bin üyeyi ilgilendiren yoğun bir toplu sözleşme döneminin devam ettiğini belirten Ali Ufuk Yaşar, bu dönemde 34 işyeri/işletmede sözleşme imzalandığını, maddi ve idari konularda önemli kazanımlar elde edildiğini vurguladı. 6356 sayılı Kanun’a göre grev yasağı kapsamında olan TÜPRAŞ’ta birkaç aya yayılan eylemler, önce Star’da ardından PETKİM’de gerçekleştirilen direniş ile TİS sürecinde grev yasaklarına ve YHK dayatmasına karşı kararlı bir mücadele verdiklerine değinen Yaşar “TÜPRAŞ ile PETKİM’de hakları için kararlı bir mücadele vermiş olan tüm üyelerimizi selamlıyoruz.” dedi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler