131019098
3 Mayıs 2024, Cuma

ALİAĞA'DAN BİR YILDIZ DOĞUYOR

4 Kasım 2016, Cuma 06:28

     


ALİAĞA'DAN BİR YILDIZ DOĞUYOR

‘ALLAH AŞKINA YAPMA’ ULVİYE KOÇAK...

Genç bir müzisyen... Onu 'Allah Aşkına Yapma' şarkısıyla tanıyoruz. Sosyal medyada yapılan yarışmalarda aldığı başarılarla dikkatleri üzerine çekti. Aliağalılar onu henüz şarkıcı kimliğiyle tanımıyor ama 13 yıldır ailesiyle birlikte burada yaşıyor. Müzik çalışmalarına ve eğitimine İstanbul'da devam ediyor.

İsmi: Ulviye Koçak...

Son dönemde 'Allah Aşkına Yapma' şarkısıyla isminden sıkça bahsettiriyor. Şarkının sosyal medyadaki tıklanma oranı kısa bir süre içinde iki yüz bin bandına yaklaşmış durumda. Söz ve müziği Rafet Ünsal'a ait olan single albümün prodüktörü ise Genco Arı...

Sanat yaşamının başındaki genç müzisyen Ulviye Koçak'la dünü, bugünü ve yarını konuştuk.

-Klasik bir soru yönelteyim: Müzik yolculuğun nasıl başladı?

Müzik yeteneğimi ilk ablam keşfetti. Evde sürekli şarkı söylerdim. Ablam beni kursa yazdırdı. Böylece müzik serüvenim başlamış oldu. Orta okulda aktif olarak müzikle ilgilenmeye başladım. Arkadaşlarımla beraber müzik gurubu oluşturmuştuk. O grupla beraber bir konser vermiştik. Elde ettiğimiz gelirle okulumuza müzik sınıfı yaptırmıştık. Sonra sağlık problemlerim nedeniyle müziğe ara vermek zorunda kaldım.

OLUMSUZ ELEŞTİRİ HİÇ YOKTU

-Ne zamana kadar?

Bundan bir yıl önce sosyal medyada aktif bir şekilde şarkı söylemeye başladım. Yarışmalara katıldım. Dört yarışmada birinciliğim oldu. Bunların iki tanesi radyo programlarıydı; orada oldukça ilgi gördüm. İnsanlar benden daha çok şarkı söylememi istediler. 'Allah Aşkına Yapma' şarkısını ilk kez bir yarışmada seslendirdim. Yarışmanın formatında herkes bilindik şarkıları söylüyordu ama ben risk alarak bilinmeyen bir şarkıyı seslendirdim. Bu şarkıyla birincilik kazandım. Bu şarkıdan sonra çok ilgiyle karşılaştım. Yarışmanın olduğu gün sosyal medya aracılığıyla 300'e yakın mesaj geldi. Olumsuz eleştiri hiç yoktu içinde.

-Single albüm çıkarma fikri nasıl oluştu?

Genco Arı Türkiye'nin en iyi prodüktörlerinden. Aliağa Belediyesi’nin konservatuarında hocalık yapmıştı. Kız kardeşim ondan eğitim almıştı. Kardeşim beni onla tanıştırdı. Yaşadığım sıkıntıları ona anlattım. İnsanların size verdiği umut çok önemli, söylenenler üzerine hayal kuruyorsunuz, bunlar yapılmayınca hayal kırıklığı yaşıyorsunuz. Genco Arı'ya yaşadığım sıkıntıları bahsettim, etkilendi ve haliyle sinirlendi. Şarkıdan ve şarkının ününden bahsettim. "Sen bu şarkıyı inanıyorsan yapalım" dedi. İşin iyi-kötü yanlarında bahsetti. "Seni star yapacağım" sözü vermedi. "Elimden geleni yapacağım, gerisi sende" dedi. İyi şekilde ve doğru yerlerde olmak için ailemin desteği ile elimden gelenin fazlasını yapmaya gayret ediyorum.

DARBE GİRİŞİMİ NEDENİYLE ERTELENDİ

-Sonra...

Şarkıyı normalde Temmuz ayında çıkarmak istiyorduk. Ülkemizin yaşadığı sıkıntılardan dolayı ertelemeye karar verdik. Dile dolanan sevilen bir şarkı oldu. Genco Arı'nın prodüktörlüğünde... Söz ve müziği Rafet Ünsal'a ait... Seyhan Müzik etiketiyle çıkardık şarkıyı.

SİNGLE ALBÜMLERLE DEVAM EDECEĞİM

-Müzik hayatını nasıl yön vermeyi düşünüyorsun?

Müzik hayatına yön verme başlığında; her insanın kendini güvende hissettiği bir yer vardır, ben de şarkı söylerken güvende hissediyorum. Çok büyük kitlelere şarkılarımı söylemek, sesimi duyurmak istiyorum. Sürpriz isimlerle düetlerimiz olacak. Yaklaşık üç dört ay sonra sevilen ve bilinen bir isimle düet yapacağız.

Single albümlerle devam etmeyi düşünüyorum. Şarkılarımı tek tek söyleyip hepsinin hit olmasını istiyorum. İlk konserimin özel olmasını istiyorum. Provalar alıyoruz. Sahneye biran önce çıkmak için sabırsızlanıyorum. Sevenlerim için çok keyifli eğlenceli sahne hazırlıkları içindeyim.

-Geleceğe dönük hedeflerin var mı?

Güzel işler başarmak istiyorum. Dur durak vermeden yurt içi, yurt dışı konserden konsere koşmak istiyorum. Kendimi donanımlı hale getirdiğimde insanlara bir şeyler katmak istiyorum. İleride imkanım el verirse müzik okulu açmak gibi bir hayalim var.

YOLDAN ŞAŞMADIM VE PES ETMEDİM

-Müzik piyasasında yenisin. Zor olduğu söylenir. Bu süreçte neler yaşadın?

Çok zor bir piyasa, insanı kolay yiyip bitiren bir piyasa. Genco Arı ile tanışmadan önce çok sıkıntı yaşadım. Bu yoldan şaşmadım ve pes etmedim. Burada yaşarken ve eğitimime devam ederken kazandığım yarışmalarla İstanbul'a gidip geliyordum. Piyasayı tanımaya çalışıyordum. Maddi manevi zorlukla yaşadım. Nereden başlayacağına kime güveneceğine bilemiyorsun. Ailem bu konuda çok yardımcı oldu. Çok destek verdiler. Bu işte yanlış yapanların ya aile desteği yok ya da arkasında iyi isimler yok. Bu konuda çok şanslı olduğumu düşünüyorum.

HAYALİM ŞENLİKLERDE SAHNE ALMAKTI

-Aliağa'ya dair düşüncelerini alalım biraz.

13 yıldır Aliağa'da yaşıyoruz. Aliağa'yı seviyorum. Sanat açısından eğlenceli ve sanata değer veren bir ilçe. Şenliklerini çok severdim. Sahilde standlar kurulurdu, konserler yapılırdı. Bu sene inşallah yapılır. O zamanlar hayal ederdim Aliağa'nın şenliklerinde sahne almak isterdim, hayal ederdim.

(İSMAİL AFACAN) 







 
Son Eklenen Haberler