131019098
2 Mayıs 2024, Perşembe

DSP ECEVİT’İ ANDI

4 Kasım 2017, Cumartesi 06:51

     


Demokratik Sol Parti (DSP) eski genel başkanı ve eski başbakanlardan Bülent Ecevit, vefatının 11. yılında DSP Aliağa İlçe Başkanlığı tarafından lokma hayrıyla anıldı. Etkinliğe DSP İzmir İl Yönetimi de katıldı.

Demokratik Sol Parti (DSP) kurucu başkanı Rahşan Ecevit'in eşi ve eski başbakanlardan Bülent Ecevit, vefatının 11. yılında DSP Aliağa İlçe Başkanlığı tarafından Demokrasi Meydanı’nda lokma döktürülerek anıldı. Cuma namazı çıkışında gerçekleştirilen lokma hayrına, DSP İl Başkanı Ramazan Solmaz ve il yönetimi ile birlikte, geçtiğimiz günlerde göreve gelen DSP Aliağa İlçe Başkanı Osman Kocabıyık, partinin yeni ilçe yönetimi ve partililer katıldı. Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, MHP’li Belediye Meclis Üyeleri Hilkat Çelik ve Altan Yıldırım ile MHP İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir ve İlçe Yönetimi de DSP’nin anma etkinliğini ziyaret etti.

KOCABIYIK, ‘ÖZLEMLE ANIYORUZ’

DSP Aliağa İlçe Başkanı Osman Kocabıyık, gerçekleştirdikleri anma etkinliğinde yaptığı konuşmada, “Merhum Genel Başkanımız, Başbakanımız, liderimiz ve Karaoğlan'ımız Bülent Ecevit'i vefatının 11. yılında özlemle anıyoruz. Onun düşünceleri, ilkeleri yolumuzu aydınlatıyor. Bundan sonra da aydınlatmaya devam edecek. Kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz. Lokma hayrımıza katılan ilçemizdeki siyasiler ve vatandaşlarımıza da teşekkür ediyoruz.” dedi.

SOLMAZ, ‘ECEVİT DENİLİNCE DEVLET ADAMI SIFATI AKLA GELİYOR’

Anma etkinliğine katılan DSP İl Başkanı Ramazan Solmaz ise burada yaptığı konuşmada, “Ecevit denildiği zaman Türkiye’de gerçek devlet adamı sıfatı akla geliyor. Geçenlerde Sayın Cumhurbaşkanının bir söylemi vardı, ‘Biz Ecevit’in zihniyetine karşıyız’ diye. Sayın Cumhurbaşkanı bu cümleyi kurarken devlet adamlığının ne demek olduğunu öğrenememiş maalesef. Halk, Ecevit’in devlet adamlığını biliyor ve zamanında bunun takdirini yaptı. Ülkenin bu gün yaşadığı sorunları 19 yıl önce bilen, konuşan bir liderdi Bülent Ecevit. Zamanında Irak’a girilmemesi için bir proje ile hükümetten edildi. O günkü proje bugün Türkiye’nin ne hale geldiğini gösteriyor. “diye konuştu.

‘BİR TANE DOSTUMUZ YOK’

Ülkenin içinde bulunduğu durumla ilgili de değerlendirmede bulunan DSP İl Başkanı Solmaz, “Biz 2002 yılında iktidarı teslim ettiğimizde şehit diye bir şey yoktu. Bugün bile 9 tane şehidimiz var. Biz iktidarı bıraktığımızda bu bataklıkla hiçbir sorunumuz yoktu. Bu gün bir tane dostumuz yok. Bu gün iktidarda olan Adalet ve Kalkınma Partisi’nde adalet de yok, kalkınma yok. 2002’de teslim ettiğimiz kaç tane tesis bu gün Türkiye’de, hepsi satıldı. Varlık fonu diye bir şey ortaya konuldu. Varlık fonu, Türkiye’nin geliri, bütçesinden fazla gelir, o fazla bütçeyi kullanırsınız. Türkiye’de böyle bir şey var mı? Zaten bütçe açığı var. Bu gün bu varlık fonu adı altında, bunları dışarıya teminat göstererek kredi almaya çalışıyorlar. Bu da ülkenin geleceğini satmak demektir.” ifadelerini kullandı.

‘ALTERNATİF BURADA’

Siyasette alternatif bir parti olduklarını vurgulayan Solmaz, “Bu gün halka alternatif yok deniliyor. İşte alternatif burada. Türkiye’de 3 dönem iktidar olmuş ve hiçbir döneminde şaibe bulunmayan tek partidir DSP. Bu gün hiç kimse DSP hakkında olumsuz bir şey söyleyemez. İnsanlar öğretilmiş çaresizlikten çıkıp, seçimlerde DSP’nin dürüst, temiz kadrolarına iktidarı teslim edecektir. Çünkü biz bu ülkeyi daha önce yönetmiş tecrübeli bir partiyiz. DSP’ye bu ülkenin ihtiyacı var. Halkımız bunu görecek ve bize destek verecektir.” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler