131019098
2 Mayıs 2024, Perşembe

GÖÇMEN TAŞIYAN TAKSİCİLERE OPERASYON!

5 Ekim 2017, Perşembe 06:36

     


Aliağa’da göçmen kaçakçılığına yönelik operasyonda üç taksici yakalanarak, mahkemeye sevk edildi. 

İHA’nın haberine göre, Taksi Sahipleri Derneği Başkanı Mustafa Pala, Aliağa’da üç taksicinin göçmen kaçakçılığına yönelik operasyonda gözaltına alındığını açıkladı. Mustafa Pala, “Aliağa’da güvenlik güçlerinin yaptığı operasyon sırasında üç taksici esnaf kardeşimiz ve üyemiz ne yazık ki göçmen kaçakçılığı yaptığı iddiası ile önce gözaltına alındı. Operasyon sonucunda araçlara el koyuldu. Taksi plakalarına tedbir konulurken, olaya karışan araçları kullanan arkadaşlarımız da 8 yıldan başlayan hapis cezası için mahkemeye sevk edildiler. Büyük bir üzüntü yaşıyoruz. Keşke böyle bir süreç yaşanmasaydı” diye konuştu.

Mülteci taşıma konusunda defalardır uyarı yaptıklarını belirten Pala, bu konuda durak toplantıları yaptıklarını, medya kuruluşlarında uyarı haberleri hazırladıklarını ve düzenli olarak bilgi mesajları attıklarını aktarırken, “’Mülteci olduğundan şüphelendiğiniz birisi varsa aracınıza almayın ya da nüfus cüzdanını sorun’ dedik. Ancak bütün bu uyarılar konunun ciddiyetini bazı meslektaşlarımızın, esnaf kardeşlerimizin büyük tehlikeyi fark etmesine yetmemiş” dedi.

‘Taksiciler olarak bu işe vesile olmayın!’

Son çıkarılan KHK ile araç sahibinin direksiyonda olup olmamasının önemsiz olduğunu aktaran Pala, aracın bağlandığını ve sürücünün de tutuklanarak 8 yıl hapis cezası istemiyle mahkemeye sevk edildiğini, bu şekilde birçok taksicinin cezaevlerinde olduğunu söyledi.

Mustafa Pala, “Taksici esnafı olarak kesinlikle bu işe vesile olmayalım. Mülteciler konusunda ayrıntılı bilgi almak isteyenler 0532 344 1 444 numaralı telefondan bana ulaşabilir." dedi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler