131019098
2 Mayıs 2024, Perşembe

YATIRIMLARDAKİ SON DURUMU ANLATTI

7 Temmuz 2017, Cuma 06:27

     


Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, daha önce Aliağalılara müjdesini verdiği, hükümet tarafından ilçeye yapılacak yatırımların son durumu hakkında bilgiler verdi.

Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, daha önceleri Aliağa Halkına açıkladığı; yeni hastane, alt-üst geçit, TOKİ ve çevre yolu yatırımları ile ilgili son durumu Aliağa Ekspres’e değerlendirdi. Yeni hastanenin proje ihalesinin yapıldığını ifade eden Akbulut, projenin çizimlerinin devam ettiğini belirtti. Akbulut, “İhaleyi alan firma yakında projeyi teslim edecek. Yıl sonuna kadar da hastanenin yapım ihalesini yetiştirmeye çalışıyoruz.” dedi.

TOKİ İÇİN TALEP TOPLANACAK

TOKİ Projesi ile ilgili de gelişmeleri aktaran Yaşar Akbulut, “TOKİ ile ilgili bütün işlemler bitti. Şimdi TOKİ’nin Aliağa’da büro açmasını bekliyoruz. Ya Hükümet Konağı’nda ya da ilçe merkezindeki başka bir yerde talep toplamak üzere TOKİ tarafından büro açılacak.” diye konuştu. Alt ve üst geçit yatırımında, güzergahta bulunan isale hatları nedeniyle bir gecikme yaşandığını belirten Akbulut, “Burada Petkim’inki de dahil olmak üzere bir çok hat var. Bundan dolayı senenin başında alt ve üst geçit çalışmalarını başlatamadık. Prosedürler bitmedi. Şimdi de yaz geldi. Dikili tarafına geçiş için tek yer burası. Bu nedenlerden dolayı burayla ilgili çalışmalar da 9 ve 10. aylara bırakıldı. Yaz sezonu geçtikten sonra ihalesi yapılacak. Orayla ilgili de bütün işlemler bitti, hazır vaziyette. 4 aylık süreci var.” dedi.

ÖNCE OTOYOL, SONRA ALT-ÜST GEÇİT

Ramazan ayında Başbakan Binali Yıldırım İzmir’e geldiğinde yanında Ulaştırma Bakanının da bulunduğunu, kendileriyle görüştüğünü ve Aliağa’ya yapılacak olan alt-üst geçit hakkında istişare ettiklerini söyleyen Akbulut, “Ulaştırma Bakanımızdan otoyolla ilgili bir talebimiz daha oldu. Şu an otoban ile ilgili çalışmalar hızlı bir şekilde başladı. Şantiyeler kuruldu ve çalışmalar devam ediyor. 76 kilometrenin Aliağa’ya kadar olan kısmının ilk etapta bitirilmesini, arkasından Aliağa’ya alt ve üst geçit yapılması yönünde çalışmalara başlanılmasını, otoyolun geri kalan kısmı ile ilgili çalışmaların da bundan sonra devam etmesini rica ettik. Çünkü bu bölgenin trafik yoğunluğu Aliağa’da başlıyor. Otoyolun Aliağa’dan geçen kısmı önceden yapılsın ki, alt ve üst geçit yapımı esnasında trafik yoğunluğu yaşanmasın. Bakan Bey de bu fikrime olumlu baktı. Otoyolun bağlantı yerlerinde de bazı değişiklikler var. Ayrıca güzergâhta da bazı değişiklikler oldu. Aliağa sanayi şehri olduğu için yer kiralayanlar olmuş. Bu nedenle güzergahta bazı değişiklikler oldu.” diye konuştu.

İLÇE MERKEZİNE 2 CAMİ YAPILACAK

Yaşar Akbulut açıklamasında ayrıca, Aliağalılara iki tane daha sürprizlerinin olduğunu söyledi. İlçe merkezindeki mahallelerden 2 tanesine ihtiyaçtan dolayı cami yapılacağını belirten Akbulut, yapılması planlanan camilerle ilgili yer tahsis işlemlerinin sürdüğünü, ilçe merkezindeki cami sorununu da bu şekilde çözmüş olacaklarını vurguladı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler