131019098
30 Nisan 2024, Salı

EL EMEĞİ GÖZ NURU ÜRÜNLER SERGİLENDİ

9 Mayıs 2017, Salı 06:49

     


Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün, 2016-2017 eğitim öğretim dönemi kurslarında yapılan çalışmaların yer aldığı karma yılsonu sergilerinin ilki Şakranlı kursiyerlerin eserleriyle Yenişakran’da açıldı.

Yenişakran Belediye Düğün Salonundaki Sergi açılış törenine Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, Tüpraş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fevzi Bayır , İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ve birçok davetli katıldı. Düzenlen sergi açılışında konuşan Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Fevzi Bayır, “Milli Eğitim faaliyetleri içerisinde Halk Eğitim Merkezleri’nin büyük bir yeri ve önemi vardır. Hayat boyu öğrenmede eğitim merkezi olan Halk Eğitim Merkezleri beşikten mezara kadar eğitim ilkesinden hareketle tüm bireylere, toplumun içindeki tüm renklere hizmet vermeyi kendisine amaç edinmiş, Atatürk ilkelerini ve çağdaş normları benimsemiş, yerel değerlere önem veren, demokratik eğitim kurumlarıdır. Halk Eğitim Merkezlerinde 7’den 70’e her yaştan insanın ilgi, yetenek ve beklentilerine uygun kurslar düzenlenmektedir. Biz de Aliağa Halk Eğitim Merkezi olarak, bu doğrultuda 282 mesleki ve teknik kurs, 99’u okuma yazma kursu, 204’ü genel kurs olmak üzere, toplam 585 kurs açtık” şeklinde konuştu.

Halk oyunları gösterisinin ardından yıl içinde eğitim verilen kurslarda, kursiyerler tarafından yapılan el emeği göz nuru ürünlerle düzenlenen serginin açılış kurdelesi Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt tarafından kesildi. Açılışın ardından sergiyi gezerek ürünler hakkında yetkililer ile kursiyerlerden bilgi alan Belediye Başkan Yardımcısı Özkurt ve beraberindekiler emeği geçenleri tebrik etti. Sergi iki gün boyunca vatandaşların ziyaretine açık kalacak.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler