131019098
2 Mayıs 2024, Perşembe

ALİAĞA MİLLİ EĞİTİM’DEN AVRUPA’YA AÇILAN PROJE

9 Eylül 2017, Cumartesi 06:46

     


Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 2017-2018 eğitim yılını, İlçe Müdürlüğü’ne bağlı AB Projeler Grubu’nun hazırladığı “Etkin Beyinler Hareket Eden Eller” isimli yeni projesini tanıttığı bir basın toplantısı ile açtı.

“Etkin Beyinler Hareket Eden Eller” isimli projelerinin kendi alanında ilk 10’a girerek TC Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından hibelendirilmesi üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse’nin düzenlediği toplantıya, proje yürütücüsü okullardan öğretmenler de katılarak AB destekli projenin detaylarına değindi.

Açılış konuşmasını yapan Derse, “2017-2018 Eğitim Öğretim yılına 47’si devlet, 7’si özel olmak üzere 54 okulumuz ile başlayacağız. Bu okullarımızda 940 eğitim gönüllüsü öğretmen arkadaşımız görev yapacak. 14.500 öğrencimiz de bu yılki eğitim hayatına başlayacak. Bu vesile ile yeni eğitim yılının herkese hayırlı olmasını diliyorum. Geçmiş yıllardaki başarılarımızın bu yıl da artarak sürmesini temenni ediyorum” dedi.

‘Projemiz ilk 10’a girdi!’

Özverili bir ekiple çalıştıklarını dile getiren Derse, “Erasmus+ Ana Eylem 2 Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar kapsamında TC Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansına sunulan proje başvurumuz 759 adet proje başvurusu içinde kendi alanında ilk 10 proje içine girerek 114.225 Euro ile hibelendirilmiştir.” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünü yaptığı projeye, Aliağa’da bulunan Aliağa Anaokulu, PETKİM İlkokulu, Hasbi Şengül İlkokulu, Atatürk Ortaokulu ve Yenişakran Yunus Emre Ortaokulu’nun da partner olarak dahil edildiğini aktaran Derse, ayrıca Çek Cumhuriyeti, Romanya, Yunanistan ve İspanya’dan ortak okullarla projedeki iyi uygulamaların değişimi ve öğretmen yeterliliklerinin arttırılmasının hedeflendiğini belirtti.

“Aliağa’da bir festival planlıyoruz”

Proje kapsamında öğretmenlerin Avrupa’daki uygulamaları yerinde görerek, Aliağa’da planlanan değişik etkinliklerde de edindikleri bilgi ve becerileri diğer öğretmenlerle paylaşacaklarını söyleyen Ogün Derse, “Projenin 4. çeyreğinde tüm ortakların katılımıyla gerçekleşecek ve bu aşamadan beri oluşturulan tüm ürünlerin sergilenmesine fırsat sağlayacak büyük bir festivali de Aliağa’da yapmayı planlıyoruz.” diyerek müjde verdi. Proje yürütücüsü olacak tüm öğretmenlere başarılar dileyen Derse, katılımcılara özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerini sundu.

“Etkin Beyinler Hareket Eden Eller” Projesi’nin İlçe Koordinatörü Dilek Erdur Ceylan, projenin gelişim sürecini anlattığı konuşmasında proje fikrini belirlerken bireylerin üretkenliklerini ortaya koyabilmeleri için sorgulayan, düşünen ve yaratıcı olmalarını teşvik eden yeni ve farklı programlara duyulan ihtiyaçtan yola çıktıklarını aktardı.

Projenin amaçlarını bireylerin üretkenliklerini ortaya koyabilmeleri için sorgulayan, düşünen ve yaratıcı olmalarını teşvik yeni ve farklı programlara duyulan ihtiyaç olarak belirten Erdur, “Projemizi 7 ayrı boyutta özetleyebiliriz ve bu boyutlarda özellikle gerçek dünya problemlerini içeren konularla STEM çerçevesinde öğrencilerimizin ilgi, başarı ve motivasyonlarının artabileceğini ve bilim alanında kariyer yapabilecek öğrenci sayısını arttırmayı planlamaktayız.” dedi.

Teknolojik, oyun, ekolojik, kültürel, yenilikçi ve tasarımcı, sosyal ve festival boyutları olmak üzere 7 farklı boyutla oluşturulan projede Hasbi Şengül İlkokulu, Aliağa Anaokulu, PETKİM İlkokulu, Yenişakran Yunus Emre Ortaokulu ve Aliağa Anadolu Lisesi’nden öğretmenler projenin üstlendikleri bölümlerine ilişkin planlarını, okullarında yaptıkları hazırlık aşamalarını anlattılar.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler