131019098
19 Mart 2024, Salı

ALİAĞA’DAN KUDÜS TEPKİSİ

9 Aralık 2017, Cumartesi 06:18

     


Aliağa’da kılınan cuma namazının sonrasında Memur-Sen İlçe Temsilciliği öncülüğünde Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelen vatandaşlar, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına tepki gösterdi.

Memur-Sen İlçe Temsilciliği’nin öncülüğünde cuma namazı çıkışında Demokrasi Meydanı’nda toplanan Aliağalı vatandaşlar ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını protesto etti. Ellerindeki ABD ve İsrail karşıtı dövizlerle meydanı dolduran vatandaşlar, ABD Başkanı Donald Trump’ın kararına tepki gösterdi. Meydanda toplanan kalabalığa hitap eden Memur-Sen İlçe Temsilcisi Gazali Ateş, “Kudüs’ü işgal eden İsrail’e, İsrail’e destek veren ABD ve bütün bunlara sessiz kalanlar ile birlikte insanlığa dönük bu ihtarın nedeni de hedefi de bellidir. Kudüs insanlığın ortak mirasıdır. Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma ve Amerikan Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınmasına yönelik söylemini fiiliyata geçirmeyi amaçlayan ABD ve Başkanı Trump ihtarımızın öncelikli muhataplarıdır.” dedi.

‘KUDÜS’ÜN VASIFLARININ YOK EDİLMESİNE İZİN VERMEYİZ’

ABD’nin bu hamlesinin, insanlık için manevi ve tarihi kıymete sahip, bu yönüyle de dünyanın barış adası olmuş Kudüs’ü savaş gerekçesine dönüştürme amacı taşıdığını vurgulayan Memur-Sen İlçe Temsilcisi Gazali Ateş, “Kudüs, bütün inançlar için ortak tarih, ortak coğrafya, ortak kültür ve hepsinden öte ortak kader ve birlikte yaşam demektir. Kudüs’ün bu vasıflarının yok edilmesine izin vermeyiz. Kudüs’ün insanlığın ortak mirası olması gerçeğine ihanet ettirmeyiz.” diye konuştu.

‘FİLİSTİNLİ MAZLUM MÜSLÜMANLARIN YANINDAYIZ’

Filistinli Müslümanların yanında olduklarını ve Kudüs’ün İslam toprağı olarak kalması için her türlü desteği vereceklerini kaydeden Ateş, “Memur-Sen olarak her türlü işgal ve zulme rağmen yıllardır Mescid-i Aksa’nın muhafızlığını yapan Filistinli mazlum Müslümanların yanındayız, yanında olmaya ve her türlü desteği sunmaya devam edeceğiz. Tam da bu noktada en güçlü ihtarı kendimizden başlayarak millete ve ümmete yapıyoruz. Kudüs’ün özgürlüğü ve İslam toprağı olarak kalması için Türk Milleti elinden gelen her türlü desteği verecektir.” dedi. Gazali Ateş’in basın açıklaması metnini okumasının ardından meydanda bulunan Aliağa Engelsiz Mehteran Takımı, küçük bir gösteri sundu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler