131019098
30 Nisan 2024, Salı

‘ÇED RAPORU İPTAL EDİLSİN!’

14 Nisan 2018, Cumartesi 07:20

     


Çevreciler Aliağa’da kurulmak istenen Socar Power Termik Santrali ile ilgili yapılacak keşfe katıldı. Dün sabah saatlerinde MKE kapısının önüne gelen çevreciler Termik Santral için ÇED olumlu raporunun bir an evvel iptal edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Socar Power’ın Aliağa’da kurmak istediği Petrokok yakıtlı termik santralin yapımından vazgeçilmesine rağmen ÇED olumlu raporunun iptal edilmemesini protesto eden çevreciler Makine Kimya Enstitüsü’nün kapısının önünde toplandı. Raporun iptal edilmesi için dava açılması nedeniyle keşif incelemesini takip eden çevreciler bu raporun bir an evvel iptal edilmesi gerektiğini vurguladı. Keşif esnasında içeriye alınmayan Emekli-Sen Aliağa Şubesi, ALÇEP, Foça Forum, Foça Barış Kadınları ve EGEÇEP üyesi çevreciler keşfin sonuçlanmasını beklediler.

EGEÇEP Yürütme Kurulu Üyesi Canan Gedik “ Socar mevcut tesislerine ek olarak yapmak istediği termik santral Kyme Antik Kentinin hemen yanında yer almaktadır. Çevrecilerin mücadelesi ve uluslararası tepkiler nedeniyle şirket tesisi yapmaktan vazgeçti. Ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı halen 2015 yılında verilen ÇED olumlu raporunu iptal etmiş değil. Bu raporun iptali için biz çevreciler olarak dava açtık. Aliağa’nın tarihine ve bugününe zarar verecek bu kirli yatırımın ÇED olumlu raporunun iptal edilmesini istiyoruz. Bugün burada yapılacak keşfi takip etmek için toplandık.” diyerek Aliağalıları ve tüm çevrecileri bu raporun iptali için mücadeleye çağırdı.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler