131019098
2 Mayıs 2024, Perşembe

HELVACI’DA TÜBİTAK BİLİM FUARI AÇILDI

14 Mayıs 2016, Cumartesi 06:50

     


Aliağa Helvacı Ortaokulu tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı törenle açıldı. Fuarda fizik, matematik, kimya ve biyoloji alanında öğrencilerin ürettiği toplam 50 proje yer aldı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) desteği ile bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilen Helvacı Ortaokulu’ndaki 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı, Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Garnizon Komutanı Albay Bora Meriç, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse’nin katılımıyla açıldı. Fuarın açılışına protokolün yanı sıra öğrenci velileri de yoğun ilgi gösterdi.

“BAŞARAMAM DİYENLERE ÖRNEK OLDULAR”

Aliağa Helvacı Ortaokulu Müdürü Hasan Gönç, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’nı üst üste üçüncü kez düzenlemenin gururunu yaşadıklarını belirtti. Gönç, “Bildiğiniz üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan önemli fırsatlardandır. Eğitim kurumlarının önemli hedeflerinden biri de bilimsel çalışmalara zemin hazırlamak ve öğrencilerin hayal güçlerini geliştirmektir. Bu amaç doğrultusunda, açılışını yapacağımız fuarımızda fizik alanında 24, matematik alanında 6, kimya alanında 14, biyoloji alanında 6 proje olmak üzere toplam 50 projeyi 104 öğrencimiz, 3 danışman öğretmenimizin nezaretinde özverili çalışmalar ile gerçekleştirdiler. ‘Düşünen ve düşündüren beyinler’ adını koydular kendilerine ve büyük bir örnek oldular zor şartlardan dolayı ‘yapamam, başaramam’ diyenlere. Başarılarından dolayı ne kadar mutlu olduklarına projelerini sizlere sunarken şahit olacaksınız. Umarım öğrencilerimizin hazırlamış oldukları projeleri beğenirsiniz” dedi.

“BU ÇALIŞMALARIN DEVAMININ GELECEĞİNE İNANIYORUM”

Okul Müdürü Hasan Gönç’ün ardından söz alan Kaymakam Bayram Yılmaz, fuarın düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik etti. Yılmaz, “Geçen sene de son derece dolu dolu, zengin bir şenlik hazırlamışlardı. Hepsindeki o heyecanı, özgüveni görmüştüm. Bugün de tekrar katılmanın mutluluğunu yaşıyorum. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Yıllarca ‘bizden bir şey olmaz, biz bir şey yapamayız’ düşüncesini bu milletin çocuklarının kafasına yerleştirmeye çalıştılar. Aradan geçen zamanda öyle bir kültür oluştu ki hakikaten ‘biz bir şey yapamayız, Avrupa’nın ürünleri daha iyi’ düşüncesinin üzerine yattık ve giderek tembel bir toplum olduk. Ama öyle değil. Atalarımız bu coğrafyada, hatta üç kıtada defalarca dünyaya adaletle hükmettiler. Bizim özümüz, cevherimiz çok sağlam. İnşallah içinde bulunduğumuz yüzyıl bizim yüzyılımız olacak. Bu da çalışmakla ve gayret etmekle olacak. Ben bu bilimsel çalışmalardan çocuklarımızın çok şey öğrendiğini, kendilerine güvenlerinin daha da arttığını biliyorum. Bunun devamının geleceğini de biliyorum. Bu görünüşte sadece bir sergi değil, sonuçları ileriye gidecek bir çalışmanın kıvılcımıdır. Sizleri tebrik ediyorum, çocuklarımızı kutluyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından protokol mensupları öğrencilerle birlikte fuarın açılış kurdelesini kesti. Standları gezerek birbirinden ilginç projeler hakkında öğrencilerden bilgiler alan Kaymakam Yılmaz ve ilçe protokolü öğrencileri tebrik etti. Fuarın açılışında ayrıca Helvacı Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibi de halk oyunları gösterisi sundu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler