131019098
2 Mayıs 2024, Perşembe

ALİAĞALI REKTÖR ADAYI İLK 6’DA

14 Temmuz 2016, Perşembe 06:26

     


Ege Üniversitesi’nde rektörlük seçimleri gerçekleştirildi. 9 aday arasından Prof. Dr. Yeşim Kirazlı 382 oyla ilk sırada yer aldı. Aslen Aliağalı olan Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu ise 315 oyla ikinci sırada yer aldı.

Ege Üniversitesi’nde rektörlük seçimlerinde sandık başına göden akademisyenler ve öğretim üyeleri Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Olgun, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Özkahya, Tıp Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adnan Yüksel Gürüz, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadide Kazancı, Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Yağdı, Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Akın ve Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yeşim Kirazlı için oy kullandı.

KUMANLIOĞLU İKİNCİ SIRADA YER ALDI

Seçimin ardından en yüksek oyu 382 oyla Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yeşim Kirazlı aldı. Kirazlı’yı 315 oyla aslen Aliağa’nın Güzelhisar köyünden olan Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu, 246 oyla Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadide Kazancı, 232 oyla Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, 187 oyla Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Tahir Yağdı, 120 oyla Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Olgun, 45 oyla Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Özkahya, 24 oyla Tıp Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adnan Yüksel Gürüz, 10 oyla Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Akın takip etti.

KİRAZLI, “KADIN YÖNETİCİLERİN SAYISI ARTMALI”

Listede en yüksek oyu alan Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yeşim Kirazlı sonuçların açıklanmasının ardından çok mutlu ve heyecanlı olduğunu ifade ederek, “Herkese çok teşekkür ediyorum. Tüm söylemlerinde tüm Egelilerin kalbine dokunmak istiyorum demiştim. Şimdi o coşkuyu yaşadığım için çok mutluyum. Çok sayıda projelerimiz var. Hepsini gerçekleştirmek için eğer atanırsam elimden geleni yapacağım. Kadın yöneticilerin sayısı artmalı. Kadın öğretim üyeleri Türkiye’de yurt dışı ile karşılaştırıldığında çok iyi bir oranda ama kadın yöneticilerin sayısı az. Bu oranın artmasını kadınlar olarak yürekten istiyoruz” dedi.

KUMANLIOĞLU, “EGE ÜNİVERSİTESİ’NE HİZMET İÇİN VARIZ”

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu ise öğretim görevlilerin tercihlerini yaptıklarını ve artık prosedürün işlemesini bekleyeceklerini belirterek, “Biz Ege Üniversitesi’ne hizmet için varız. İyi ki Ege Üniversiteliyim dedirtmek için yola çıktık. İnşallah Ege Üniversitesi’ni daha ileri taşımak için de tüm gayretlerimizi göstereceğiz” ifadelerin kullandı. Listede ilk altıda yer alan kişilerin ismini YÖK’e bildirecek. Ardından Rektör Adayları İnceleme Komisyonu aday sayısını 3’e indirip listeyi Cumhurbaşkanlığı’na iletecek. Listelerin iletilmesinin ardından tüm rektörlük atamaları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler