131019098
30 Nisan 2024, Salı

DOKTOR GÜVEN’E MESLEKTAŞLARINDAN DESTEK

15 Haziran 2016, Çarşamba 06:06

     


Görev yaptığı Foça Devlet Hastanesi'nde, termik santral karşıtı eyleme çağrı broşürü dağıttığı gerekçesiyle, hakkında soruşturma açılan Dr. Hüseyin Güven'e meslektaşlarından destek geldi.

İzmir Tabip Odası Çevre Komisyonu yaptığı basın açıklamayla, 15 Mayıs'ta Foça'nın Ilıpınar Köyü'nde düzenlenen termik santral ve fosil yakıt karşıtı etkinliğin çağrı broşürünü hastasına verdiği için Dr. Hüseyin Güven'e soruşturma açılmasına tepki gösterdi.

"BÖLGEDEKİ KİRLİLİK, İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR"

İzmir Tabip Odası Çevre Komisyonu, Foça Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yaparak, bölgede yaşanan çevre sorunlarını gündeme getirdi. Hastane önünde yapılan Dr. Hüseyin Güven'e destek eylemine, Temiz Hava Hakkı Platformu, ALÇEP, FOÇEP, Foça Forum, Fosil Yakıt Karşıtı İnisiyatif gibi çevreci örgüt ve Sağlık Emekçileri Sendikası temsilcileri destek verdi. Basın metnini okuyan İzmir Tabip Odası Çevre Komisyonu Başkanı Dr. Oya Otyıldız, çevre kirliliğinin yarattığı olumsuzlukların insan sağlığı için tehdit oluşturduğunu ifade ederek, "Yaşadığımız bölgede Aliağa kaynaklı kirlilik, Dünya Sağlık Örgütü'nün insan sağlığı için belirlediği sınırların çok üzerindedir. Faaliyette olan kömürlü termik santralden her saat 25 ton radyoaktif kül çıkmaktadır. Bunun yanı sıra 7 santral sıradadır. Bunlara zincirleme bağlı inşa edilecek çimento fabrikaları, hurda demir çeliklerin kapasite artışı bölgemizi cehenneme çevirecektir. Termik santrallerin havada yol açtığı parçacık ve gaz kirliliği, soğutma suyunu denizden alıp ısınan suyun denize verilmesi işlemi sonucu deniz canlılarının yok olması ve asit yağmurları gibi sonuçlar yaşamak istemiyoruz" dedi.

"MESLEKTAŞIMIZ, YEMİNİNİN GEREĞİNİ YAPMIŞTIR"

Hekim ve sağlık örgütlerinin de katılımcı olduğu termik santral karşıtı etkinliğin çağrı broşürünü hastasına verdiği için Dr. Hüseyin Güven'in soruşturmaya uğramasına tepkisiz kalmayacaklarını dile getiren Otyıldız, "Meslektaşımız meslek yeminin gereğini yerine getirmiştir. Sağlıklı bir çevrede yurttaşlarının yaşamasını sağlamak devletin anayasal sorumluluğudur. Hekimliğin ve kamu görevinin sorumluluğunu yerine getiren meslektaşımızın yanındayız. Foça devlet hastanesi yöneticilerine, sağlığımızı korumak için kamu görevi yaptıkları gerçeğini hatırlatırız. Termik santralleri değil, insanın ve toplumun sağlığını korumaya davet ederiz" şeklinde konuştu. Otyıldız son olarak, soruşturmanın sonlandırılması istedi. (EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler