131019098
19 Mart 2024, Salı

KİMİNİN HAYALİ, KİMİNİN İMKANSIZI: BÜYÜK İKRAMİYE

15 Aralık 2017, Cuma 07:04

     


Milli Piyango yılbaşı çekilişi için gerim sayım başladı. Yeni yıldan umudu olan herkesin bütçesinin el verdiği ölçüde ‘Ya çıkarsa?’ diyerek bilet aldığı şu günlerde Aliağalılara ‘Büyük İkramiye size çıksa ne yapardınız?’ diye sorduk

Milli Piyango İdaresi (MPİ) tarafından yılbaşına özel olarak düzenlenen ‘Yılbaşı Özel Çekilişi’nin biletleri günler öncesinden satışa sunuldu. Vatandaşlar seyyar satıcılarından, yetkili bayilerden veya internet üzerinden Milli Piyango yılbaşı biletlerini alabilirken, kimi ‘Nasıl olsa çıkmaz’ diye düşünüyor kimi ise bir ‘Neden olmasın?’ diyerek geleceğe dair umut besliyor.

Bu yıl Milli Piyango İdaresi, yılbaşı özel çekilişinde 20 adet 100 bin lira, 30 adet 50 bin lira, 50 adet 10 bin lira, 100 adet 5 bin lira, 200 adet 3 bin lira, 300 adet 2 bin lira ve 500 adet de bin lira verecek. Çekilişte bin adet 500 lira, 8 bin adet 400 lira, 40 bin adet 300 lira, 200 bin adet 200 lira, 700 bin adet 120 lira dağıtılacak. Böylece yılbaşı özel çekilişinde 2 milyon 950 bin 269 adet ikramiye dağıtılacak. Toplam ikramiye tutarı da 349 milyon 243 bin lirayı bulacak.

Peki, Aliağalı vatandaşlar yeni yılda kendilerine büyük ikramiye çıkarlarsa ne yapacak?

‘Borçlarımı öderim’

Durakta servis beklerken görüştüğümüz Ramazan Sevgi bu soruya, “Ben hayatımda bir şeyin değişeceğini düşünmüyorum. Star Rafinerisi’nde elektrikçi olarak çalışıyorum. Şu an aldığım maaş ile hayatımı devam ettirebiliyorum o yüzden büyük ikramiye ilgili bir hayalim de yok. Ama hemen hemen herkes o miktarda bir paranın kendisine çıkması halinde şaşırır, ben de oldukça şaşırırım.” dedi.

Bir diğer işçi 23 yaşındaki Menderes Gülhan ise 8 yıldır çalıştığını, büyük ikramiye kendisine çıkarsa hem çok sevineceğini hem de ev ve araba alacağını, geleceğini kurtaracağını söyledi. Bu zamana kadar aldığı maaşla ev ve araba sahibi olamadığını belirten Menderes, “Şu an yüklü miktarda borcum var, ikramiye bana çıksa önce borçlarımı kapatır ardından kendi hayatımı kurtaracak bir iş kurar hayatıma devam ederim” dedi.

‘İkramiye bize çıksa yaşamımızı güzelleştiririz!’

Şehit Oğuz Özgür Çevik Lisesi öğrencilerinden Nazan “Bana büyük ikramiye çıksa önce daha iyi bir eğitim almak için özel bir okula giderdim. Anneme çıksa, annem şimdi oturduğumuz evi satar yeni bir ev alır ve hayatımızı daha da güzelleştirirdi. Yeni yıldan da bu anlamda en çok sağlık getirmesini, daha iyi bir yıl olmasını umuyorum” derken sınıf arkadaşı olan Dilan, “Ben ailemin borçlarını kapattıktan ve kendimize bir miktar yatırım yaptıktan sonra kalan tüm parayı yardıma muhtaç insanlar için çalışan vakıflara bağışlardım” diyor ve ekliyor “Şu an da o kadar çok paramız olmasa da üniversiteyi kazanıp iyi bir meslek sahibi olacağıma inanıyorum. Gelecek yılın ise bir önceki yıla nazaran daha güzel olmasını istiyorum”

Kahve molasında görüştüğümüz bir belediye çalışanı ‘Özel çekiliş için bilet aldınız mı?’ sorumuza “Ben bilet almadım çünkü büyük ikramiyenin bizlere çıkacağına inanmıyorum. Bizler aldığımız maaşla hayatımızı sürdürmeye devam eden insanlarız. Böyle büyük meblağlar bizlere çıkmaz diye düşünüyorum.” dedi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler