131019098
30 Nisan 2024, Salı

15 TEMMUZ UNUTULMADI

16 Temmuz 2020, Perşembe 07:02

     


Aliağa’daki siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü kapsamında yaptıkları açıklamalarla, 4 yıl önceki darbe girişiminde şehit olan vatandaşlarımızı rahmet ve saygıyla anıp, gazilerimize şükranlarını sundular.

15 Temmuz hain darbe girişiminin dördüncü yıldönümünde Aliağa’daki siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları Aliağa Ekspres’e açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde siyasilerin ve sivil toplum kuruluşlarının yaptıkları açıklamalar şöyle:

AK Parti İlçe Başkanı Hamdi Erdem: “Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyorum”

“15 Temmuz gecesi millet iradesinden başka hiç bir beşeri güç karşısında diz çökmeyeceğimizi tüm dünyaya bir kahramanlık destanı ile gösteren aziz milletimize şükranlarımı sunuyor, 15 Temmuz başta olmak üzere, tarihimiz boyunca vatanı ve bayrağı uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyorum.”

CHP İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan: “Türk Halkı, darbe sevdalılarına gereken dersi vermiştir”

Yıllarca devletin kılcal damarlarına sızıp burada belirli odaklarca beslenen, destek gören bir terör örgütünün darbe girişimi bu ülkenin demokrasiye bağlı, yurtsever haklı tarafından başarısızlığa uğratılmıştır. Çağdaş, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni hedef almış hain terör örgütü karşısında tek vücut ve tek yürek olan Türk Halkı, darbe sevdalılarına gereken dersi elbirliğiyle vermiştir. Ancak; bu sinsi ve hain terör örgütünü başımıza musallat eden siyasi sorumlular da ortaya çıkarılıp hesap sorulmadan tehlike hiçbir zaman geçmiş olmayacaktır. 15 Temmuz 2016’da Ulu Önder Atatürk’ün temellerini attığı Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmaya çalışan hain terör örgütünü ve destekçilerini lanetliyor, demokrasi uğruna hayatını feda eden 251 şehidimizi rahmetle, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum.”

MHP İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir: “15 Temmuz Demokrasi Zaferimiz kutlu olsun”

Milletimiz, o gece tıpkı 717 yıl önce Söğüt'te, 566 yıl önce İstanbul'da olduğu gibi, Anadolu topraklarını istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya haykırmıştır. Türkiye'yi parçalayacaklarını, devleti teslim alabileceklerini sanarak 15 Temmuz gecesi harekete geçen hainler, ertesi gün akşam olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır. Bu darbe girişimi milletimize, meclisimize, demokrasimize, cumhuriyetimize, aydınlık yarınlarımıza ve şanlı ordumuza karşı yapılmıştır. Ordumuz Mehmetçiğimiz ve polisimiz bizim gözbebeğimizdir. O hain gece de Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli Saat 09.45 de ilk tespitini yaparak ‘Bu bir kalkışmadır Kabul edilemez’ diyerek devletin ve milli iradenin yanında olduğunu açıklayarak dik duruşunu göstermiş, darbecilere ilk tokatı atmıştır. Bu silahlı darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasıyla, Türkiye, artık yeni bir döneme girmiştir. Bu güzel ülke, artık 15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür. 2023 lider ülke Türkiye hedefine bir adım daha yaklaşmıştır. 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Gazilerimize acil şifalar diliyoruz. 15 Temmuz Demokrasi Zaferimiz kutlu olsun. Milletimizin başına bela olan tüm terör örgütlerini lanetle ve nefretle kınıyorum.

İYİ Parti İlçe Başkanı Yavuz Adar: “Devletimiz ve milletimiz var olsun”

15 Temmuz 2016’yı Türk tarihine kara bir leke olarak geçecek bir gün olarak görüyoruz. Maalesef ülkeyi yönetenler vermiş oldukları bu tavizlerle devletin bütün kademelerinde FETÖ terör örgütünü söz sahibi haline getirmişlerdir. Dolayısıyla bu hain darbeyle demokrasiyi rafa kaldırıp devleti ele geçirmeye kalkışmışlardır. Bu uğurda o uğursuz gecede milletin meclisi bombalanmış, silahsız vatandaşlarımızın üzerine de tank ve kurşunlarla gidilmiştir. Ancak her şeye rağmen o hain girişim milletimizin ferasetiyle, kararlı duruşuyla püskürtülmüştür. Allah böyle haince girişimleri bu millete bir daha hiç yaşatmasın. Devletimiz ve milletimiz var olsun.

Saadet Partisi İlçe Başkanı Mahmut Koç: “Bütün darbelere karşıyız ve hiçbirini tasvip etmeyiz”

Biz özellikle 12 Eylül ve 28 Şubat'ın bizatihi mağduru olduk. Erbakan Hocamızla sadık arkadaşları 12 Eylül'de hapse girdiler. Bundan dolayı asker postalı altında bir idarenin ne demek olduğunu en iyi bilenlerden birisi Milli Görüş hareketi mensuplarıdır. Bu sebeple biz, 15 Temmuz başta olmak üzere, bütün darbelere karşıyız ve hiçbirini tasvip etmeyiz. O gece alanlarda sadece bir veya iki partiye mensup insanlar yoktu. Her siyasi partiden, her ideolojiden insanı görmek mümkündü. AK Partili, CHP'li, MHP'li, Saadet Partili yan yana tankların önüne çıktılar ve bu girişime karşı göğüslerine gere gere mücadele ettiler. Söz konusu vatan olunca milletimiz için siyaset teferruat oluyor. O gece en önemli motivasyon, ülkemizin geleceğiydi ve o gelecek için millet büyük bedel ödedi, ancak ülkesini darbeye ve darbecilere teslim etmedi. O gece milletimizin tavizsiz ve kararlı duruşu darbecilerin moralini bozarken, darbeye karşı direnecek olan kolluk kuvvetlerimize de büyük bir moral kaynağı oldu. Bu sebeple darbenin başarısız hale getirilmesinde milletimizin tavrı çok büyük bir öneme sahiptir. Darbeye karşı direnen şehit ve gazilerimiz, alanlarda bulunan bütün milletimiz ve kolluk kuvvetlerimiz topyekûn bu başarının sağlanmasının mimarlarıdır. 15 Temmuz darbe girişimine karşı gösterilen refleks de bu geleneğin ve birikimin bir tezahürü olarak görülmelidir. Lakin, '15 Temmuz'a giden süreç nasıl ortaya çıktı?' sorusunun cevabı verilmeden, Türkiye'de 15 Temmuz gibi kalkışmaların bir daha olmayacağını garanti etmek mümkün değil. Devlet yönetiminde hukuku rafa kaldırmanın, ehliyetsiz ve liyakatsiz kadroları iş başına getirmenin, adam kayırmacılığın ve iltimasın önüne geçmediğimiz sürece Türkiye'nin tam manası ile güçlü ve sağlam bir hukuk sistemine ve sağlam bir ekonomiye sahip olması söz konusu olamaz.

Gelecek Partisi İlçe Başkanı Gürcan Alkan “Bu darbe girişimi tarihimize kara bir leke olarak geçti”

15 Temmuz hain darbe girişimini demokrasimize vurulan bir darbe olarak görüyorum. Hükümetlerin seçimle gelip seçimle gitmeleri gerektiğini düşünüyorum. Bu darbe girişimi tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir. Darbecileri kınıyor, o gece tankların karşısına silahsız çıkan ve şehit olan vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyorum.

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk: “Unutmamak ve unutturmamak en büyük görevimiz olmalı”

15 Temmuz 2016 gecesi, milletimizin birliği ve ülkemizin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan hain darbe girişimi karşısında her kesim ve yaştan vatandaşımız büyük bir direniş göstermiştir. Birlik içinde ortaya koyduğumuz güçlü iradenin, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada, her türlü engeli aşmamızı sağlayacağına, kalkınma ve refahımıza katkı sunacağına inanıyoruz. Bu inancımız, Türkiye'nin geleceğine duyduğumuz sonsuz güven ve iyimserlikten gücünü almaktadır. Bu kutsal toprakları bize emanet eden aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin bağımsızlık ve bayrak uğruna nelere göğüs gerdiğini gelecek nesillere hak ettiği biçimde anlatmak, unutmamak ve unutturmamak en büyük görevimiz olmalıdır. Rengini şehitlerimizin kanından alan ay yıldızlı bayrağımız, bağımsızlığımızın en büyük simgesi olarak dalgalanmaya devam edecektir. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatanımız ve bağımsızlığımız uğruna canlarını vermekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve saygı, gazilerimizi de minnetle anıyoruz.

Petrol-İş Şube Başkanı Ahmet Oktay: “Hain darbe girişimine kalkışanları bir kez daha nefretle kınıyoruz”

Dört yıl önce milletimize ve devletimize sahip çıkmak için canını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor, hain darbe girişimine kalkışanları bir kez daha nefretle kınıyoruz.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler