131019098
2 Mayıs 2024, Perşembe

ALİAĞA EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMU: KATİL ABD ORTADOĞU’DAN DEFOL!

17 Mayıs 2018, Perşembe 06:16

     


Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenlerin düzenlediği Kudüs Saldırısı protestosunda “Amerika Birleşik Devletleri, Tel Aviv’de bulunan Büyükelçiliği’ni bir kan banyosu eşliğinde Kudüs’e taşıyor. “ dendi.

ABD’nin Tel Aviv’de bulunan Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşıması sonucunda açılış töreninde gerçekleşen protestolarda 60 Filistinli hayatını kaybederken, 3 bini aşkın kişi yaralandı. Kudüs’te yaşananları protesto etmek amacıyla Aliağa Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelen Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri “Katil ABD Ortadoğu’dan Defol” dedi. Meydanda bir araya gelen vatandaşlar Filistin’de hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Platform adına basın açıklamasını okuyan Genel-İş 5 No’lu Şube Belediye İşyeri Temsilcisi Sinan Uğur “Amerika Birleşik Devletleri, Tel Aviv’de bulunan Büyükelçiliği’ni bir kan banyosu eşliğinde Kudüs’e taşıyor. Filistin Halkının ulusal haklarını talep etmek için düzenlediği gösterilere, kurşun yağmuruyla karşılık veren İsrail Devleti, imza attığı katliamlara bir yenisini ekledi. Aralarında çocukların da olduğu 60 Filistinli katledildi, üç bini aşkın kişi yaralandı. ABD yönetiminin bölgedeki denklemi kendi lehine çevirmek için hayata geçirdiği bu provokasyon, 6 ay önce bizzat Donald Trump tarafından ilan edildi. Üstelik bu karar, BM Genel Kurulu’nda 9’a karşı 128 oyla reddedilmesine rağmen hayata geçirildi! Bütün dünyanın gözü önünde cereyan eden olaylarda mazlum Filistin halkı ölü ve yaralılarını taşırken açılış törenine katılmak için İsrail’e gelen emperyalist şefler ve işbirlikçileri utanmadan kameralara gülücükler saçıyor.” dedi.

‘İktidar, yok hükmündedir demekle yetindi’

Ortadoğu halkları ve insanlığın bu kanlı günü ve Filistin halkına reva görülen zulmü unutmayacağının altını çizen Sinan Uğur “Ülkemizi yöneten siyasi iktidar ise karar için “yok hükmündedir” demekle birlikte somut tek bir adım atmayarak adeta katliamın seyircisi oldu. Katliamdan sonra Meclis’te İsrail’le yapılan bütün antlaşmaların iptali için yapılan teklif iktidar partisince reddedildi. Oysa gün süslü laflarla zevahiri kurtaracak gün değildir! Meydanlarda Filistin Halkının acılarını siyasi malzeme yapmak, keskin sözler söylemek ve ama hiçbir siyasi, ekonomik, askeri yaptırım uygulamamak! Filistin’de yaşanan katliamlar karşısında siyasi iktidarın tutumu hep böyle olmuştur. Artık bunlara karnımız tok.” şeklinde konuştu.

‘ABD ve İsrail ile ikili antlaşmalar dondurulmalı’

Atılması gereken adımların somut ve net olduğunun altının çizildiği açıklamada; “ABD ve İsrail ile bütün askeri antlaşmalar derhal iptal edilmelidir. İsrail ile tank ve silah modernizasyonuna dair bütün antlaşmalar yırtılıp çöpe atılmalıdır. ABD ve İsrail ile bütün ikili antlaşmalar dondurulmalı ve ekonomik ilişkiler askıya alınmalıdır. Ülkemizde bulunan bütün Amerikan askeri üsleri kapatılmalıdır. Bütün emperyalistler ve işbirlikçileri Ortadoğu’dan elini çekmeli, bölgenin geleceğine halklar karar vermelidir. Filistin ve Ortadoğu halklarının Türkiye’den atmasını istedikleri adım budur. Bunlar yapılmadığında söylenen sözlerin samimiyeti Türkiye işçi ve emekçileri nezdinde sorgulanacaktır.” ifadelerine yer verildi.

Genel-İş 5 No’lu Şube Belediye İşyeri Temsilcisi Sinan Uğur basın açıklamasını “Filistin halkına karşı kanlı bir provokasyona imza atan ABD ve katliamcı İsrail Devletini şiddetle kınıyor, haklı mücadelesinde Filistin Halkının yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz. Yaşasın Filistin Halkının Onurlu Mücadelesi, Katil ABD Ortadoğu’dan Defol, Katil İsrail Filistin’den Defol” sözleriyle sonlandırdı.

Açıklamanın ardından basın açıklamasına katılan vatandaşlar “Katil ABD Ortadoğu’dan Defol” sloganları attı.

(EREN SARAN-VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler