131019098
3 Mayıs 2024, Cuma

BALIKÇILAR MERAK ETTİKLERİNİ SORDU

18 Mayıs 2018, Cuma 06:49

     


Aliağa Liman Başkanlığı ve Sahil Güvenlik Ekipleri, balıkçılara yönelik bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Aliağa’da görev yapmakta olan Sahil Güvenlik Ekipleri, amatör balıkçılara yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Aliağa Ticaret Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, TCSG-61 botunda görevli Sahil Güvenlik Ekipleri, Aliağa Liman Başkanlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Aliağa İlçe Müdürlüğünün temsilcileri, Aliağa Amatör Balıkçılar ve Su Sporları Derneği (ALDER) ile Su Ürünleri Kooperatifi yönetimi ve üyeleri katıldı.

Toplantıda, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın denizde yaptığı denetimlerde kontrol edilen hususlar, Genel Mevzuatla ilgili genel bilgiler, su ürünleri avcılığına ilişkin yasaklar anlatıldı. Bilgilendirmenin ardından TCSG-61 botunda görevli Sahil Güvenlik Ekipleri, balıkçıların merak ettikleri soruları cevaplandırdı. Ayrıca toplantıya katılan balıkçılar, sık sık karşılaştıkları sorunlardan olan özel tesislerin kenarlarında yaşadıkları sıkıntıları ve bu nedenle amatör balıkçıların avlanma yapacakları yerlerin çok kısıtlı olduğunu, dubaların akşamları ışıklandırılmasında arızalar olduğunu dile getirdi.

Sahil Güvenlik yetkilileri ise, balıkçıların yaşadıkları bu sorunları dikkate alacaklarını ve her zaman kendileri ile irtibat kurabileceklerini söyleyerek, toplantıya katılımları için balıkçılara teşekkür etti.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler