131019098
2 Mayıs 2024, Perşembe

SANAYİCİLER VE EĞİTİMCİLER İFTARDA BULUŞTU

18 Haziran 2016, Cumartesi 07:18

     


İlçemizin en büyük demir çelik sanayi kuruluşlarından HABAŞ A.Ş. kendi yaptığı okulun bahçesinde toplu iftar yemeği verdi.

‘Hayırsever HABAŞ A.Ş.’nin ev sahipliğinde okulumuzda düzenlenen iftar yemeğimize katılımınızı dileriz’ diye Okul Müdürü Kazım Sayın ve Habaş Fabrika Müdürü Haşim Ayten imzasıyla yapılan davete; Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut ve 300’e yakın Aliağalı sanayici, iş adamı, muhtarlar, öğretmen ve bürokrat katıldı. HABAŞ Fabrika Müdürü Haşim Ayten, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Okul Müdürü Kazım Sayın’ın kapı girişinde tek tek davetlileri karşılayıp ilgilenmesi ile başlayan iftar yemeğine katılanlara; şehriye çorbası, kavurma, pilav, cacık, salata, fırın sütlaç, irmik tatlısının yanı sıra çeşitli içecek ikramlarında bulunuldu.

Okul bahçesindeki iftar yemeğinin ardından iftar duasını İlçe Müftülüğü vaizlerinden Zekeriya Taşkın yaptırdı. Duanın ardından kısa bir konuşma yapan Hamdi Başaran –HABAŞ Mesleki ve Teknik Eğitim Müdürü Kazım Sayın, “Aramızdan ayrılan merhum Hamdi Başaran’ı rahmetle anar, iftar programına katılan herkese teşekkür ederim. İlkini verdiğimiz bu iftar yemeğini geleneksel olarak Hamdi Başaran –HABAŞ Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nde devam ettirmek istiyoruz” dedi.

Kaymakam Bayram Yılmaz ise yaptığı konuşmada, ‘HABAŞ Demir Çelik yöneticileri 2013 yılının bir son baharıydı bu okulun temelini attılar. Projeyi gördüğümde üniversite gibi okul demiştim. Çok şükür kazasız belasız, olabilecek en kısa sürede bitirdiler. Ve geçtiğimiz yıl eğitim öğretime açmak nasip oldu. Öncelikle şunu belirteyim; Aliağa’da biri birinden çok değerli sanayi kuruluşları, iş adamlarımız var. Hepsi biri birinden değerlidir. Hepsinin ekonomimize, istihdama katkıları büyüktür. Hepsine huzurunuzda teşekkür ederim. HABAŞ her ne kadar okulu yapıp teslim ettiyse de bu gün burada ev sahibi kendileridir. Kendilerine bizleri bir araya getirdikleri için teşekkür ederim” derken Ramazan ayının huzur ayı olduğunu belirterek “Bizi biz ve bir yapan Ramazan ayı gibi özel ve güzel günlerde kardeşliğimizi daha iyi anlıyoruz '' dedi.

(NİMET ERGÜN)  







 
Son Eklenen Haberler