131019098
19 Mart 2024, Salı

SERDAR BERK ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ: ‘BENİM ADAY OLMAMI ALİAĞA ESNAFI İSTEDİ!’

18 Eylül 2017, Pazartesi 06:37

     


Geçtiğimiz günlerde Esnaf ve Sanatkarlar Odası Aliağa Başkanı Hüseyin Ekren’in gelecek seçimlerde oda başkanlığına aday adaylığını açıklayan Serdar Berk’e yönelik eleştirilerde bulunması üzerine bir açıklamada Serdar Berk’ten geldi.

Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Hüseyin Ekren basına verdiği açıklamalarda Serdar Berk’in adaylık sürecini eleştirerek, kendisinin arkasından iş çevirdiği, eski yönetim kurulu üyesi olarak bugüne kadar ki çalışmalarda sanayi esnafıyla ilgili sıkıntılara çözüm bulmadığı yönünde iddialarda bulunmuştu.

Adaylık sürecine ve Hüseyin Ekren’in eleştirilerine ilişkin bir açıklamada Aliağa Küçük Sanayi Sitesi’nde oto boyama işleri yapan, Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın başkanlık seçimlerine adaylığını açıklayan Serdar Berk’ten geldi.

Bugüne kadar hiçbir ortamda Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren’i hedef alan bir açıklamada bulunmadığının altını çizen Serdar Berk, “Elbette odamızın daha aktif olması gerektiğine, esnaf ve sanatkarlarımızın sıkıntılarının çözümünde odanın daha ön planda olmasına dair paylaşımlarımız oldu. Bunu yaparken amacımız kimseyi karşımıza almak, kötülemek değildi. Bizim tek derdimiz Güzel Aliağa’mızın değerli insanlarına nasıl daha iyi hizmet verebiliriz, sorunlarına nasıl çözüm bulabiliriz konusunda istişarelerde bulunmaktır.” dedi.

‘Ben de sizlerden biriyim!’

Kendisinin de bir esnaf olduğunu, her gün besmele ile dükkanını açarak bir parça ekmek kazanma derdinde olan bir sanatkar olduğunu belirten Serdar Berk, esnafın ve sanatkarın sıkıntılarını birebir yaşadığını ve sıkıntısına tanık olduğu her esnafın sorununa elinden geldiğince çözüm bulmaya çalıştığını vurguladı.

‘Esnaf kardeşlerim odada aktif görev almamı istedi’

Aliağa’nın sürekli göç alan, ekonomisi hızla büyüyen önemli bir merkez olduğunu, ağır sanayi kuruluşları ve enerji yatırımlarının, sürekli gelişen inşaat sektörü ile yepyeni iş sahalarının açılmasına sebep olduğunu söyleyen Serdar Berk, “Sürekli gelişen Aliağa’mızın bu durumu bir takım sıkıntıları da beraberinde getirmekte. Biz de sık sık gerek sanayi esnafı gerekse çarşı esnafı ile bu sorunları konuşuyoruz. Bu istişare babındaki dost sohbetlerinde Aliağalı esnaf arkadaşlarımız sıkıntılarını dile getirdi.” diyerek esnafın oda içerisinde daha aktif bir görevde olmasını istediğini belirtti.

Aliağa esnafının bu isteğini duyduğu ilk zamanlarda böyle bir niyetinin olmadığını, ancak bir takım söylentiler sonucu Hüseyin Ekren’in kendisine bir ziyarette bulunduğunu anlatan Berk, bu ziyarette Hüseyin Ekren’e saygı çerçevesinde böyle bir niyetinin olmadığını aktardığını söyledi.

‘Hüseyin Bey’den icazet alınacağını bilmiyordum!’

Serdar Berk daha sonra esnaftan gelen talep ve ısrar artınca fikrini değiştirip, aday olmaya karar verdiğini belirttiği açıklamasında “Bu göreve talip olurken Hüseyin Bey’den icazet alınması gerektiğini bilmiyordum. Aday olanlar önce gidip başkandan izin almalı diye bir kanun maddesine rastlamadım. Kendisinin basın yoluyla şahsım hakkında ileri sürdüğü ithamlar beni bu açıklamayı yapmaya mecbur bıraktı.” dedi.

Berk, “Şunu ısrarla dile getirmek isterim. Hali hazırda Aliağa Küçük Sanayi Sitesi’nde işletmekte olduğumuz küçük bir mekanımız var, Allaha şükür ekmek kaygımız yok. Alın terimizle kazanıp, helalinden harcıyoruz. Oda başkanlığını meslek haline getirip, hiçbir iş yapmadan tek geçim kaynağı yapmak gibi bir niyetimiz yok. Dolayısıyla mevki, makam koltuk sevdası gibi hırslarımız da yok. Tek amacımız Aliağa esnafının sıkıntılarına çözüm bulmak, daha iyi yaşam ve iş şartları sağlamak, birlik ve beraberlik ruhu içerisinde daha güzel yarınlar hazırlamaktır.” şeklinde konuştu.

“ Adım ‘Başkan Adayı olan arkadaş’ değil, Serdar Berk…”

Başkan Hüseyin Ekren’in açıklamasında kendisinden sürekli “Eski Yönetim Kurulu Üyesi Arkadaş” ve “Başkan Adayı Olan Arkadaş” olarak bahsetmesinden duyduğu rahatsızlıktan bahseden Berk, “Benim ismim Serdar Berk. Yirmi beş yıldır, güzel Aliağa’mızda çıraklığını ve kalfalığını yaptığım oto boyama işinin naçizane ustalığını yapmaktayım. Ekmeğini yediğim, güzel dostlar biriktirdiğim, ailemin geçimini sağladığım Aliağa’mızda yaşamakta ve kazandığımı yine Aliağa’mızda harcamaktayım.” dedi.

“Kimse taraf olmak zorunda kalmasın!”

Serdar Berk, “Hüseyin Ekren Beye bu güne kadar yaptığı çalışmalarından dolayı teşekkürü bir borç bilirim. Doğrudur uzun bir süre birlikte çalışmamız olmuştur, bu süreç içerisinde kendisine en ufak bir saygısızlığımız söz konusu değildir, elbette bundan sonra da olamaz. Lakin yeni projelerimiz, gerçekleştirmeye çalışacağımız nice hedeflerimiz vardır.” diyerek seçim süreci boyunca da hiçbir esnafın Serdarcı ve Hüseyinci olarak taraf olmamasını istediğini belirtti.

Seçim sürecini Aliağa esnafının sorunlarının dile getirilip, seçim sonrası bu sorunların çözümüne ilişkin de araç olarak kullanılması gerektiğine vurgu yapan Berk, “Biz birlik ve beraberlik adına yola çıktık. Bu vesileyle Aliağa esnafları arasında kardeşlik ve dostluk bağlarını sapa sağlam yapacağımızın da sözünü veriyorum. Ben başkanlık için tekrar aday olacağını açıklayan Hüseyin Ekren Bey’e başarılar diliyorum. Umudumuz odur ki, Aliağa’mız için en hayırlısı neyse o olur. Allah utandırmasın diyerek herkese saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” dedi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler