131019098
2 Mayıs 2024, Perşembe

ALİAĞA’DA TURİZM HAFTASI KUTLANDI

19 Nisan 2018, Perşembe 06:28

     


Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası çerçevesinde Aliağa’da da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Aliağa Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle bu yıl 42’inci kez gerçekleştirilen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde kutlama programı düzenlendi. Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okulunun hazırlamış olduğu Turizm Haftası kutlama programına, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hayati Yavuz ve Zehra Tuba Kabakçıoğlu, CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti ilçe yönetim kurulu üyeleri, çok sayıda davetliler, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kutlama programında, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı uzun yıllar turizm sektöründe çalışmış bir Turizmci olan Funda Saka yaptı. Turizmin aslında sosyal, siyasal, toplumsal, ekonomik ve küresel bir olay olduğunu dile getiren Saka “Turizmde en önemli başlık gidilecek ülkede kişilerin kendilerini güvende ve huzurlu hissetmeleridir. Uygarlıkların beşiği kabul edilen, çok zengin bir kültürel ve tarihi mirasa sahip olan ülkemiz, eşsiz doğal güzellikleriyle birlikte değerlendirildiğinde, turizm potansiyeli bakımından dünyanın en önemli ülkelerinden biri durumundadır. Üç tarafının denizlerle çevrili olması, ılıman iklim kuşağında yer alması, dört mevsimim özelliğinin belirgin bir şekilde görülmesi ülkemizi turizm faaliyetleri açısından dünyanın üst sıralara taşımaktadır. Anadolu’daki ilk uygarlıklardan bu yana bir çok medeniyete ev sahipliği yapan yurdumuz bu özelliği ile de adeta bir kültür mozaiği konumundadır. Farklı medeniyetlerle birlikte farklı dini inançlara da ev sahipliği yapan Anadolu toprağı; tüm dünyaya adeta bir hoşgörü mesajı vermektedir” dedi. Program, Türkiye turizmini tanıtan kısa film gösterimi ile devam etti. Öğrenciler tarafından sahnelenen turizm konulu skeç gösterisi ile Aşuk ile Maşuk oyunu izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü.

Program, Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Trabzon, Bursa, Kars, Mersin, Diyarbakır, Kırklareli, Sivas ve İzmir yörelerine ait tarihi, yöresel yemekleri ve halk oyunları gösterisi sunularak son buldu.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler