131019098
19 Mart 2024, Salı

LOJİSTİK KÖY’ÜN ALTYAPISI TAMAM

19 Eylül 2017, Salı 06:17

     


Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nin (KOSBİ) kurumsal yayın organı KOSBİ Aktüel’e açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, Kemalpaşa Lojistik Merkezi’nin altyapısını tamamladıklarını belirterek; “Devlet Demiryolları, Aliağa-Çandarlı-Bergama Yeni Demiryolu ve Çandarlı Limanı Demiryolu Bağlantı Altyapı Projesi’ni ihale etti. Tüm Ege’nin yüklerinin toplama merkezi Kemalpaşa Lojistik Köyü olacak.” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nin (KOSBİ) kurumsal yayın organı KOSBİ Aktüel’e konuştu. KOSBİ Aktüel aracılığıyla tüm İzmirlilere müjdeler veren Yıldırım, “İzmir’e vefa borcum var” dedi. İzmir’in Türkiye ekonomisine en fazla katkı veren kentlerin başında geldiğini vurgulayan Yıldırım, “İzmir sanayisi Türk sanayisinin hatırı sayılır bir kısmını tek başına karşılıyor. Türkiye’nin en önemli ticaret merkezlerinden biri olan İzmir’in coğrafi konumu ve Batı’ya yakınlığı ticaretin gelişimi için avantaj yaratmıştır” diye konuştu.

‘İZMİR’İ KALKINDIRABİLMEK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ’

İldeki limanların İzmir ekonomisinin gelişiminde önemli bir rol oynadığını belirten Başbakan Yıldırım, “Sahip olduğu 520 sanayi tesisiyle İzmir’in en büyük organize sanayi bölgesi olan Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nin elbette sanayi yatırımları açısından çok önemli bir yeri var. Elektrik dağıtımından çevre projelerine kadar birçok çalışma alanını bünyesinde barındıran KOSBİ’nin üstlendiği rol, İzmir sanayisinin daha fazla başarıya ulaşmasına büyük katkı sağlayacak” dedi. Sanayicilerin heyecanla beklediği Kemalpaşa Lojistik Köyü’nde altyapı çalışmalarının tamamlandığını da müjdeleyen Yıldırım, şöyle devam etti: “Kemalpaşa Lojistik Merkezi’nin altyapısını tamamladık. Üstyapıyı tamamlayacağız. Kemalpaşa Lojistik Köyü’nün konumu itibariyle otoyol ve demiryolu bağlantısı bulunmakla birlikte, en önemli özelliği, Ege’nin üretim merkezi olan Kemalpaşa Organize Sanayi’nin bitişiğinde yer almasıdır. Kemalpaşa’da Organize Sanayi dışında da faaliyet gösteren firmalarımız var. Çandarlı Limanı’na demiryolu bağlantısı da planladık. Devlet Demiryolları, Aliağa-Çandarlı-Bergama Yeni Demiryolu ve Çandarlı Limanı Demiryolu Bağlantı Altyapı Projesi’ni ihale etti. Torbalı-Kemalpaşa demiryolu bağlantısıyla tüm Ege’nin yüklerinin toplama merkezi Kemalpaşa Lojistik Köyü olacak. Biz, İzmir’i kalkındırabilmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

‘İZMİR’İN GÖNLÜMDE ÇOK AYRI BİR YERİ VAR’

İzmir’e vefa borcu olduğunu söyleyerek tüm İzmirlilere seslenen Yıldırım, “Her fırsatta dile getirdim, T.C. Başbakanlığı’nın sorumluluğunu yüklenmemin en önemli müsebbibi İzmirlilerdir” dedi. İzmirlilerin ve İzmir’in sayesinde bu sorumluluğu aldığını kaydeden Yıldırım, “Bu sorumluluğu yerine getirirken sonuna kadar da İzmirlilerle birlikte yürümeye söz verdim. Hem İzmir’in hem İzmirli vatandaşlarımızın benim gönlümde çok ayrı bir yeri var” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler