131019098
30 Nisan 2024, Salı

BERGAMA’DA TOPLU SÖZLEŞME BAYRAMI

20 Şubat 2018, Salı 06:28

     


Bergama Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında, BETA A.Ş işçilerini ilgilendiren toplu iş sözleşmesi DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve Genel İş Sendikası Genel Başkan Remzi Çalışkan’ın katılımıyla imzalandı.

Bergama Kültür Merkezi BerKM’de yapılan imza törenine Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Başkan Yardımcıları Ali Kahyaoğlu ve Ümit Atlam, Meclis Üyeleri, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Mali İşler Daire Başkanı Çetin Çalışkan, Örgütlenme Daire Başkanı Taner Şanlı, DİSK Ege Bölge Başkanı Memiş Sarı, Genel İş Sendikası’nın İzmir’de bulunan tüm şube başkanları ve Bergama Belediye İşçileri katıldı. Sendika Başkan ve temsilcileri BerKM girişinde çiçeklerle karşılandı.

Tören Bergama Belediye işçisi Ozan Âşık Ahmet’in verdiği mini konser ile başladı. Soma faciasında yaşamını yitirenler için kendi bestelediği türküyü de seslendiren Ozan Âşık Ahmet, salondakilerden büyük alkış aldı. Konser sonrası söz alan ve kendisi de Bergamalı olan Genel İş Sendikası İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Şükret Sevgener; “Bugün burada, memleketimde böyle güzel bir iş için bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Bizim ekmek kavgamız demokrasi kavgasıdır. Laik çağdaş demokratik hukuk devletini savunma kavgasıdır. Toplu iş sözleşmelerimizde dile getirdiğimiz taleplerimiz arasında yer alan, insanca yaşayabileceğimiz ücret ve sosyal hak taleplerimizin her aşamasında bunlar vardı” dedi. Sevgener konuşmasında; “Toplu iş sözleşmemiz hepimize hayırlı olsun. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yaşasın emek ve demokrasi mücadelemiz” ifadelerine de yer verdi.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler