131019098
19 Mart 2024, Salı

DİKİLİ'YE 6 YENİ KUYU DAHA GELİYOR

20 Şubat 2018, Salı 06:26

     


Özellikle yaz aylarında su sıkıntısı yaşayan Dikili, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla bu büyük sorunu aşıyor. 2014 – 2017 yılları arasında ilçeye 5 su kuyusu açan İZSU, 6 yeni kuyuyla daha “susuz yazları” bitiriyor.

İzmir’in turistik ilçesi Dikili’nin “susuz yaz” çilesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün 2014 yılında gerçekleştirdiği iletim hattı çalışması ile büyük ölçüde son bulmuştu. İlçeye ilave su kaynağı yaratmak amacıyla seferberlik ilan eden İZSU, 2014 yılından bu yana 5 adet su kuyusu açtı. 5 milyon liralık yatırımla su kaçaklarının yoğun yaşandığı Bahçeli, Yukarıbeylik, Salihler, Kıratlı, Kabakum-Müsellim, İslamlar ve Kızılçukur mahallelerinin içme suyu şebekesini de yenilemeye başlaynırken, son olarak İslamlar, Salihler, Bahçeli, Samanlık ve Çağlan mahallelerinin yaz aylarında artan su ihtiyacını karşılamak için 6 yeni kuyu daha açma kararı alındı.

Tüm alt yapı yenileniyor

Önümüzdeki günlerde başlayacak çalışmaların 5 ayda tamamlanacağı bildirildi. İZSU yetkilileri, Merkez mahalleleri olan Salim Bey, İsmetpaşa, Cumhuriyet ve Gazipaşa’da eskiyen ve arızalar nedeniyle su kayıplarına neden olan 25 yıllık eski asbest iletim hatları ile PVC şebekelerinin yenileneceğini, 150 kilometre uzunluğunda içme suyu ile 35 kilometre uzunluğunda iletim hattı yenileme çalışmaları için ihale sürecinin devam ettiği bilgisini verdi. Bu çalışmalar da tamamlandığında, Dikili’nin tüm içme suyu alt yapısı yenilenmiş olacak.

Yasayı beklemeden çalışma başlattı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dikili’nin acil su ihtiyacını çözmek için Büyükşehir sınırlarına dahil edileceği 30 Mart 2014 tarihini beklemeden çalışmalara başlamış ve Uzunburun Köyü yakınlarında açılan 7 adet kuyunun suyunu 5.5 kilometrelik yeni içme suyu hattı ile ilçeye getirmiş, 2014 yazından itibaren Dikili’ye nefes aldırmıştı.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler