131019098
2 Mayıs 2024, Perşembe

TRUMP, ŞAKRAN’DAKİ PAPAZIN SERBEST BIRAKILMASINI İSTİYOR

20 Nisan 2018, Cuma 07:09

     


ABD Başkanı Donald Trump, FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla Aliağa'daki Şakran Cezaevi İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan ve geçtiğimiz günlerde yargılanan rahip Andrew Brunson ile ilgili bir açıklamada bulundu, papazın serbest bırakılmasını istedi. Turmp’ın ardından ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence de benzer açıklamalarda bulundu.

İzmir'de, terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği iddiasıyla tutuklu bulunan, 35 yıl hapis cezası istenilen ABD uyruklu papaz Andrew Craig Brunson geçtiğimiz günlerde hakim karşısına çıktı. Aliağa'daki Şakran Cezaevi İnfaz Kurumu Kampusü’nde görülen davada mahkeme Brunson’un tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma 7 Mayıs 2018 tarihine ertelendi. ABD Başkanı Donald Trump, FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla Türkiye'de tutuklu olarak yargılanan papaz Andrew Brunson ile ilgili önceki gün bir paylaşımda bulunmuştu.

“Türk hükümetinin onu serbest bırakma zamanı gelmiştir”

Donald Trump, papaz Brunson'un Türkiye'de dayanaksız bir biçimde yargılandığını ve kendisinin masum olduğunu ifade ederek, "ABD'de iyi bir centilmen ve Hristiyan lider olan Andrew Brunson, Türkiye'de yargılanıp zulüm görüyor. Ona casus diyorlar ama ben ondan daha çok casusum. Umarım kendisinin ait olduğu güzel ailesine ve yurduna dönmesine izin verilir." demişti. Trump’ın ardından bir açıklama da ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'den geldi. Pence, Twitter mesajında, FETÖ ve PKK suçlamasıyla tutuklu bulunan Brunson için, “Brunson'un eşiyle konuştum. Ona dualarımızda olduklarını, Donald Trump ile Türkiye'deki duruşmayı takip ettiğimizi söyledim. Brunson, ailesi, dostları ve cemaatiyle tekrar bir araya gelmesi gereken iyi ve dindar bir adamdır. Türk hükümetinin onu serbest bırakma zamanı gelmiştir." dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler