131019098
3 Mayıs 2024, Cuma

19 MAYIS COŞKUSU

20 Mayıs 2017, Cumartesi 06:57

     


19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Aliağa’da da törenlerle kutlandı. Törenin ardından vatandaşlar meydanda bulunan Atatürk Anıtı’na karanfil bırakarak toplu resim çekildiler.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle başladı. Törene İlçe protokolünün yanı sıra sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti ilçe temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Aliağa Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü çelenginin Atatürk Anıtı’na Aliağa Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Kemal Atik tarafından sunulduğu tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törende Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, İlçe Garnizon Komutanı Vekili Hava Ulaştırma Binbaşı Lemi Çigin, Belediye Başkanı Serkan Acar, Cumhuriyet Başsavcı vekili Adem Akgün, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Gürler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Aliağa Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Kemal Atik ve gazilerimiz hazır bulundu.

ATİK, "GENÇLİK GELECEK DEMEKTİR"

Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Aliağa Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Kemal Atik, gençlerin bayramını kutlarken 15 Temmuz şehit ve gazilerine saygı ve şükranlarını sundu. Konuşmanın ardından okul öğrencilerinin okuduğu şiirler, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi, Gençliğin Ata’ya Cevabı ile devam eden törende Tüpraş halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin hazırladığı Zeybek gösterisi sahnelendi.

ATA’YA SEVGİ SELİ

Resmi programın tamamlanmasının ardından Kaymakam Dr. Bayram Yılmaz, protokol üyeleri, siyasi parti ilçe başkanları ve demokratik kitle örgütü temsilcileri Atatürk Heykeli önünde bayrak ve flamalarla toplu fotoğraf çekildi. Tören, CHP ve ADD üyeleri ile vatandaşların Atatürk Anıtı’na karanfiller bırakmasıyla son buldu.

ATİK’İN KONUŞMASINA TEPKİ

Törenden sora bazı vatandaşlar Kemal Atik’in konuşmasında sadece 15 Temmuz gazilerini anmasına tepki gösterdi. Kıbrıs Gazilerinden Doğan Kılıç “konuşma sırasında Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü’nün konuşma sırasında sanki Türkiye’de bir tek 15 Temmuz gazileri varmış gibi diğer gazileri anmaması, Atatürk’ü, Kore gazilerini, Güneydoğu gazilerini, Kıbrıs gazilerini yok sayması tarafsız bir tutum değildir. Olay, bir gazi olarak beni üzdü.” şeklinde konuştu. (BÜLENT PINARBAŞI) 







 
Son Eklenen Haberler