131019098
2 Mayıs 2024, Perşembe

İZMİR ENERJİ KOOPERATİFİ ORTAKLARINI BEKLİYOR

21 Ağustos 2017, Pazartesi 06:54

     


Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın 86. İzmir Enternasyonel Fuarı’nda Türkiye’deki enerji kooperatiflerinin tanıtımının yapılması amacıyla açtığı stantta, kurucuları arasında Aliağalı İşadamı Tamer Karaman’ın da bulunduğu İzmir Enerji Kooperatifi yeni ortaklarını alma çağrısında bulunuyor.

86. İzmir Enternasyonel Fuarı, bu yıl inovasyon ve enerji teması ile ziyaretçilerine kapılarını açtı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü de, 86. İzmir Enternasyonel Fuarı’nda Türkiye’deki enerji kooperatiflerinin tanıtımının yapıldığı bir stant kurdu. Aliağalı İşadamı Tamer Karaman’ın kurucu ortakları arasında yer aldığı İzmir Enerji Kooperatifi de standın ev sahipliğini yaparak yeni ortaklarını almak için ziyaretçileri kooperatif hakkında bilgilendiriyor.

‘ENERJİ ÜRETİM TESİSİMİZİ KURACAĞIZ’

Konuyla ilgili bilgi aldığımız İzmir Enerji Kooperatifi Başkanı Çağlar Kalkan, bu standın Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü’nün standı olduğunu belirterek, “Bu yıl 86. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın ana teması enerji. Bu konuyla ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın enerji kooperatifleri üzerinde çok ciddi bir çalışması var. Bu sebepten dolayı genel müdürlük bu standı açtı. Genel Müdürümüz Arif Sami Seymenoğlu, İzmir Enerji Kooperatifi olarak bizim ev sahibi olmamızı istedi. Bizler de Kooperatif olarak yakın zamanda enerji üretim tesisimizi kuracağız, bu nedenle yeni ortakları almak üzere yola çıktık. Bu stantta genel müdürlük yetkilileri ile birlikte hem Türkiye’deki enerji kooperatiflerini tanıtıyoruz, hem de ekip olarak İzmir Enerji Kooperatifi’ni tanıtıyoruz. Yeni ortaklarımız için de görüşmeler yapıyoruz. Burayla ilgili beklentimiz oldukça yüksek. Enerji kooperatiflerinde kendi elektriğinizi kendiniz üretebildiğiniz gibi, bunun yanında küçük bir kâr sağlama şansınız oluyor. Bu nedenle insanların ilgisinin fazla olacağına inanıyoruz. Fuarın son gününe kadar açık kalacak olan standımızda, ilgili arkadaşlar 16.00 ile 23.00 arası halka konuyla ilgili bilgi verecekler.” dedi.

“25 YIL ELEKTİRİK PARASI ÖDEMİYORLAR”

Kooperatifin kurucu ortaklarından Aliağalı İşadamı Tamer Karaman ise, kurdukları kooperatifin Türkiye’de ilk olduğunun altını çizerek, “Birçok Avrupa ülkesinde kooperatifçilik ön planda. Amaç enerji üretimi bir kişinin tekelinde olmasın, halka açılsın. Türkiye’de bu iş daha çok yeni. Anayasası çok yeni. Kooperatifin işleyişi; insanlar evinin enerji ihtiyacını karşılamak adına belli miktarda bir parayla kooperatifimize gelebiliyorlar. Bize faturalarını getiriyorlar. Kooperatifimize bizimle birlikte ortak oluyorlar. Onları sisteme dahil ediyoruz. 25 yıl boyunca kullandıkları elektriğin parasını ödemiyorlar. Aynı zamanda sistem para kazandıkça da para kazanıyorlar. Kazanç bir yatırımcıya değil, tüm ortaklara yayılmış oluyor. Kooperatif olarak üye yapılanmasını 60 ortağa kadar çıkardık. Yaklaşık 2,5 Milyon TL’lik bir yatırım öngörüyoruz. Güneş panelleri kuracağız. Fuarda kurulan stantta da hem kooperatifimizin tanıtımını yapıp hem de uyumlu çalışabileceğimiz enerji ortakları arıyoruz.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler