131019098
30 Nisan 2024, Salı

KARAÇORLU: “KYME ARKEOLOJİ MÜZESİ KARAKOL OLAMAZ!”

21 Ağustos 2017, Pazartesi 06:49

     


Doğal ve Kültürel Yaşam Girişimi Sözcüsü Tuncay Karaçorlu, Aliağa Kyme Arkeoloji Müzesinin, ilçe karakol binasına dönüştürülmesini eleştirdi.

Aliağa Kyme Arkeoloji Müzesinin 1990’lı yıllarda, dönemin Belediye Başkanlığı ve İtalyan Arkeolog, Ordinaryus Profesör Sebastiana Lagona’nın da girişimleriyle, yapımına başlandığını belirten Karaçorlu, binanın hala onarılmamış, savunmasız ve hala halka açılmamış durumda olduğunu vurguladı.

‘Müze, yerel duyarsızlığa terk edildi.’

Karaçorlu, “Bir İtalyan Üniversitesi ve Aliağa Belediyesi sorumluluğunda olan kazı alanı ve arkeoloji müzesi, yıllardır uyarmamıza rağmen öğrencilerimize, ilgililere ve Aliağa halkına açılmamış durumda. Böylesine önemli kültürel ve çeşitli ölçeklerde sektörel olanaklar sunanabilecek olan müzemiz, bacasız bir sanayi özelliği taşıyabilecekken, yerel duyarsızlığa terk edilmiş durumda.” dedi. Binanın düzenlenip yerli ve yabancı konuklara açılması gerekirken, ilçe karakol binasına dönüştürülmek istenmesinin asla kabul edilemeyeceğini belirten Karaçorlu, “Bu nedenlerle 21 Ağustos Pazartesi günü 12.30’da müze binası önünde gerçekleştireceğimiz basın açıklamasıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı bir kez daha göreve çağıracağız!” açıklamalarında bulundu.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler