131019098
30 Nisan 2024, Salı

MENEMEN’DE KIZILAY’A BÜYÜK İLGİ

30 Kasım 2017, Perşembe 06:31

     


Türk Kızılay'ı, ülkedeki kan ihtiyacının karşılanabilmesi için başlattığı 'Güvenli Kan Temini' programı kapsamında, kan bağışı gezici otobüsüne Menemenli vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

Bir gün devam eden kan bağışı kampanyası ,Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan kan bağışı gezici otobüsünde yapıldı. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan görevliler memnuniyetlerini dile getirdiler. Kan vermenin vatandaşlık görevi arasında olduğunu söyleyen Menemenliler bu etkinliğin devamlı olmasını istediler.

Kan vermek için sırada bekleyen vatandaş Kenan Ataiz vatandaşlık görevini getirmek için meydanda olduğunu belirterek “ Düzenli kan veren vatandaşlardan biriyim. Kan vermenin çok önemli olduğunu biliyorum. Sağlık durumu iyi vatandaşlarımızın kan vermelerini tavsiye ediyorum “dedi

Kan vermek için sırada bekleyen vatandaş Tekin Çavuşoğlu ise kan vermenin kan ihtiyacı olan hastaların hayatını kurtaracağını dile getirdi.

Kan Merkezi ekipleri tarafından kurulan kan bağışı mobil aracında, 18-65 yaş arasında, ağırlığı 50 kilogram üzerinde, önemli bir sağlık sorunu olmayan tüm gönüllülerin bağış yapabileceği dile getirildi.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler